U19-spiller skal på førsteholdet

AC Horsens åbner op for muligheden for, at klubbens talenter i endnu højere grad skal tilknyttes førsteholdet

Foto: AC Horsens

Det er ingen hemmelighed, at AC Horsens har været presset på økonomien, efter at klubben i 2013 rykkede ned i 1. division.

Derfor meldte cheftræner Bo Henriksen også i april ud, at klubben er nødt til at skære ned på antallet af fuldtidskontrakter for at nedbringe udgifterne.

I dag har AC Horsens så skrevet kontrakt med en af klubbens U19-spillere, den 18-årige Daniel Piet Hansen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Se også: AC må droppe fuldtidskontrakter

Daniel Piet Hansen har fået en etårig kontrakt, som både betyder spilletid på U19-holdet, men også klubbens førstehold, der fortsat spiller i 1. division.

Kombinationen af at bygge holdet op omkring seniorspillere med fuldtidskontrakt og U19-spillere ses som en af de mulige løsninger på problemet, fortæller Bo Henriksen.

Han satser på, at omkring fire til fem U19-spillere vil finde vej til AC Horsens' trup i den kommende sæson:

- Vi tog DP (Daniel Piet Hansen, red.) med ind omkring holdet ved årsskiftet i kølvandet på spareplanen i november. Det var et led i en helt bevidst satsning på klubbens egne talenter. Vi glæder os til at bygge videre på den satsning i den kommende sæson, siger Bo Henriksen i en pressemeddelelse.

Satsningen på talenter og nedskæringen i lønbudgetterne kommer nu altså U19-spilleren Daniel Piet Hansen til gode. Han glæder sig til at vise sit værd - også på førsteholdet:

- For mig personligt handler det om, at jeg skal fortsætte min udvikling. I næste sæson skal jeg lægge på rent fysisk, og jeg skal også i løbet af sæsonen komme tættere ind omkring holdet i 1. Division. Jeg håber helt klart på, at jeg hen ad vejen får så meget spilletid som muligt, siger han.

I de første måneder af 2015 havde AC Horsens et underskud på 1,4 millioner kroner.