Tyveri fra livreddere

Skærper sikkerhed efter tyveri af redningsudstyr på Moesgaard Strand

Livreddertårnet på Moesgaard Strand

Tyve er brudt ind i livreddertårnet på Moesgaard Strand, hvor de slap væk med redningsveste, bådudstyr, snorkel og en maske.

Det oplyser Trygfonden, som også har oplevet mere dyre tyverier: I sidste uge fik livredderne fra TrygFonden Kystlivredning stjålet to motorer fra deres redningsbåde ved Palmestranden i Frederikshavn samt på Kerteminde Nordstrand. Tyveriet skete om natten ved livreddernes indkvarteringssted.

Ifølge driftsleder i TrygFonden Kystlivredning Anders Myrhøj er det forargeligt, at man vælger at stjæle udstyr fra en redningstjeneste, da et tyveri som dette i yderste konsekvens kan koste menneskeliv. 

- Hvis en badegæst får hjertestop ude i vandet, så er det helt afgørende, at vi kan få ham ind på land hurtigt. Faktisk falder chancen for overlevelse med 10 procent for hver minut, der går, inden man påbegynder hjerte- lungeredning, så det er afgørende, at vores redningsbåd er fuldt operationel, siger Anders Myrhøj og oplyser, at begge motorer i dag er erstattet.

Det er ikke første gang i år, at livredderne får stjålet udstyr. De seneste ugers tyverier får nu TrygFonden Kystlivredning til at indføre skærpede sikkerhedstiltag, så tyvene fremover ikke får mulighed for at slippe væk med udstyret. 

- Hver dag bliver livreddertårnene tømt for alt af værdi, og vi er allerede nu i gang med at se på, hvordan vi kan opgradere sikkerheden omkring vores udstyr, siger Anders Myrhøj og fortæller, at livredderne den seneste måned har gennemført seks livreddende aktioner.

I badesæsonen 2010 gennemførte TrygFonden Kystlivredning i alt 37 livreddende aktioner på 29 danske strande og havnebade.