Tyvekoster for en mio. kroner

Se politiets fangst i omfattende hælerisag

02:53

1 af 2

I forbindelse med en stor aktion i formiddag fik Østjyllands Politi anholdt tre mænd, som er blevet sigtet for omfattende hæleri.

De to af mændene er fra Aarhus, mens den tredje er fra Hjørring. Sammen kan de se frem til mere end 200 sigtelser for hæleri.

30 betjente ransagede otte adresser i Aarhus-området og en enkelt i Hjørring, hvor de sammenlagt har fundet tyvekoster til en anslået værdi af omkring en million kroner.

Tyvekosterne stammer hovedsageligt fra indbrud i Aarhus-området fra både villaer, biler og virksomheder.

Ifølge politikommissær Aksel Mølsted, som er leder af den lokale efterforskning i Aarhus, har hæleriet stået på gennem længere tid:

- De (tre anholdte mænd, red.) har aftaget koster fra en hel del fra forskellige indbrudstyve og afsat det via internettet hjemme eller til udlandet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- De har haft besøg af rigtig, rigtig mange tyveknægte.

Dagens aktion skete efter, at politiet havde fået tip om, hvor tyvekosterne befandt sig.

Blandt tyvekosterne er der for eksempel tøj, værktøj og computere. To af computerne har vist sig at være stjålet i går fra biler.

Østjyllands Politi har nu travlt med at registrere de mange tyvekoster for senere hen, at kunne finde frem til deres ejere.

Ifølge politikommissær Aksel Mølsted forventer politiet flere anholdelser i sagen - både af indbrudstyve og hælere.

Se nogle af de mange tyvekoster, som politiet i dag beslaglagde, i videoen øverst på siden. Her viser politikommissær Aksel Mølsted rundt.