To tyve taget på fersk gerning

Vaks beboer førte politiet på sporet af indbrudstyve

Foto: Google Maps

En mand i Viby vågnede i nat op til lyden af et stykke værktøj, der blev hamret ind i hans dørkarm.

Klokken 3.20 i nat stod han ud af sengen og opdagede to mænd, som var i færd med at bryde ind i hans hus på Reventlowsvej. Det oplyser Østjyllands Politi.

Husets nu vågne beboer overraskede tilsyneladende indbrudstyvene. De valgte derefter at flygte fra stedet i en mørk varebil - uden noget udbytte.

Beboeren ringede til politiet, som sendte vogne af sted til hans hjem i Viby. En hundepatrulje fik på vejen derhen øje på en varebil, som pludselig satte farten op og forsøgte at køre fra politiet.

Tyvenes næste skridt endte dog med at fælde dem. De kørte ind på en lukket vej, og det fik hundepatruljen til at placere bilen på tværs, så tyvene ikke kunne stikke af.

I bilen fandt betjentene ifølge vagtchefen flere stykker værktøj, der sandsynligvis kan kobles sammen med indbrudsforsøget:

Se: Tyv havde travlt i Hammel

- Når man bruger værktøj, sætter det næsten altid nogle spor. Umiddelbart ser det ud til, at de passer sammen, siger vagtchef Vagn Martinussen til tv2oj.dk.

De to mænd var 20 og 21 år og kan nu se frem til flere sigtelser. En af dem er for indbrud og en anden er for brugstyveri. Varebilen, de kørte i, var nemlig stjålet.

Derudover sigtes føreren af bilen for at have kørt bil, mens han var påvirket af hash. Begge mænd forventes løsladt efter afhøring, lyder det fra Østjyllands Politi.