Tyve stak af med Bamsestol på en knallert

To tyve stjal designermøbel og sprøjtede peberspray på kvinde i Aarhus

Det var i villakvarteret her ved Botanisk Have og Den Gamle By, at indbruddet blev begået Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

Et aarhusiansk ægtepar fik sig natten til tirsdag en ubehagelig oplevelse, da tyveknægte brød ind i deres hus ved Botanisk Have i Aarhus og stjal et designermøbel.

Kvinden i huset vågnede ved 01.30-tiden, da hun hørte bankelyde. Efter at have kigget ud af vinduet uden at kunne se noget, hørte hun nye lyde. Denne gang fra stuen i huset. 

Læs også Skole ribbet for 86 iPads og 11 computere

- Kvinden skyndte sig ned i stuen, hvor hun så to tyve, der var ved at slæbe af sted med en Bamsestol og en skammel. Den ene af dem sprøjtede peberspray i hovedet på hende, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Kvindens mand vågnede og skyndte sig ned til sin kone. Da han havde konstateret, at hun var okay, løb han ud på gaden efter tyvene.

Signalement af de to gerningsmænd

A: 20-25 år, 170 cm, almindelig af bygning og iført mørkt tøj og en hue, der dækkede håret samt en bandana over underansigtet. Han talte dansk og bar og tabte skamlen.
B: 20-25 år, iført mørkt tøj og bar hue, der dækkede håret samt bandana, som skjulte underansigtet. Medbragte Bamsestolen på sin knallert

- Manden blev truet med pebersprayen, og en tililende nabo blev sprøjtet på med sprayen, siger Marianne Morgen.

De to gerningsmænd stak efterfølgende af fra stedet på to knallerter, og her lykkedes det den ene af dem at medbringe selve Bamsestolen, mens han kørte væk. Mindre held havde den anden, der ikke formåede at holde fast i skamlen til stolen, mens han kørte, og han tabte den derfor på gaden. 

Østjyllands Politi vil gerne høre fra personer, der kan have oplysninger i sagen eller fra nogen, der har set en knallertkører med en Bamsestol køre rundt i Aarhus natten til tirsdag ved 01.30-tiden. 

Oplysninger til politiet kan ske på telefonnummer 114.