Tyve med nissehuer stjal hovednøgler til skole

To tricktyve sagde, at de ledte efter deres lillebor. I stedet stjal de A-nøgler til Beder Skole

Foto: Google Maps / Allan Lundgren - Scanpix

Beder Skole i Aarhus Kommune var mandag ude for et særdeles frækt tricktyveri.

Mandag aften forsøgte tyve at lænse skolen for værdier ved at låse sig ind på skolen.

Skolen havde forud for indbruddet mandag eftermiddag haft besøg af to mænd i 20erne, der iført nissehuer gik rundt på skolen.

Læs også Grædende forældre i afmagt over ventelister til privatskoler

Ifølge deres forklaring ledte de efter en lillebror. På deres tur rundt på skolen var de forbi lærernes forberedelsesrum, klasselokaler og værksteder. Ved at aflede en medarbejder lykkedes det tyvene at stjæle et sæt A-nøgler til skolen.

Nøgletyveriet blev straks anmeldt til politiet og skolen låste alt af værdi inde og tilkaldte ekstra vagtmandskab til natten.

Mandag aften vendte tyvene tilbage til skolen. De fik dog ikke fat på noget af værdi, da skolens alarm gik og politiet hurtigt kom til skolen med en hundepatrulje.

Hos Børn og Unge advarer Søren Aakjær, chef for skoler, dag- og fritidstilbud, alle institutioner om at passe lidt ekstra på.

- Det er nok ikke årstiden til at advare mod alle med nissehuer, men mod metoden. Det er usædvanlig frækt, at man under dække af at lede efter en lillebror går rundt på skolen, selv om man bliver antastet af medarbejdere. Man kunne være bekymret for, at det gentager sig. Derfor er det som altid vigtigt at sikre sig, at besøgende i et dagtilbud, en skole, en fritidsklub eller for den sags skyld et ældrecenter har et legitimt ærinde, siger Søren Aakjær.

Læs også To mænd taget for røverier: Må fejre jul og nytår i spjældet

Beder Skole har nu fået kodet alle låse om, så nøglerne ikke længere kan anvendes.

Østjyllands Politi bekræfter, at der kom en anmeldelse om indbrud fra Beder Skole mandag klokken 19.59.

- Rengøringspersonalet opdagede, at de var ved at låse sig ind, så vi var hurtigt ude på stedet. Det var to mænd med arabisk udseende, men de forsvandt, da de så rengøringspersonalet, siger Marianne Morgen, pressekoordinator, Østjyllands Politi.

Hun fortæller, at det typisk er computere, at tyve går efter, når de bryder ind på skoler.