Tyve løber med 100 pas

100 rejseklare pas stjålet fra i Hinnerup

Sommerferie er højsæson for udstedelse af nye pas, og derfor bugner det med nye pas hos de østjyske borgerservicecentre, således også hos Borgerservice i Hinnerup, der natten til onsdag fik ubudne gæster.

Ukendte gerningsmænd har stjålet 100 rejseklare pas, der var klar til at blive udleveret til ferieparate østjyder.

- Gerningsmændene har brudt et vindue op, og taget et skab med sig i lyst. I skabet var der 100 pas og omkring 10 kørekort, fortæller Mogens Brøndum politikommissær ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.  

Tager kontakt til borgere

På grund af tyveriet af de mange pas holder Borgerservice i Hinnerup i dag ekstraordinært åbent til kl. 21.00.

- Det er kun pas til afhentning, der er blevet stjålet og altså ikke pas, hvor man har aftalt, at de skal sendes med posten til den pågældende borger. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for selv at tage kontakt til de berørte borgere. Hvis vi har deres mobilnummer, prøver vi at ringe til dem eller sende sms, forklarer Tonny Olsen på Favrskov Kommunes hjemmeside.

Samtidig beroliger han de borgere, der lige nu står uden et pas.

- Man skal ikke være nervøs, vi har mulighed for at lave et midlertidigt pas, så man kan komme af sted på sommerferie. Jeg håber, at indbrudstyvene ikke ved, hvad de er løbet af sted med. Passene er stjålet fra et lokale, hvor vi normalt håndterer kontanter, og jeg håber, det er det, tyvene er gået efter.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra eventuelle vidner på tlf. 114.