Tyve gik på rov i opgang: Fire ud af seks fik indbrud i julen

Fire ud af seks lejligheder i en opgang på Vikærsvej i Aarhus-bydelen Risskov har henover julen haft ubudne gæster

02:04

Julen er desværre ikke kun højtid for hygge og fejring af Jesus' fødsel. Den er også højtid for indbrud og tyvetogter. I en opgang på Vikærsvej i Aarhus-bydelen er beboerne særligt hårdt ramt.

Fire ud af seks beboerne har nemlig i juledagene haft ubudne gæster. En af dem er Magnus Pedersen på første sal.

Det er ikke så meget de skide aber, men det er lidt ulækkert, nogen har knaldet døren op og gået rundt i ens lejligheden.

Magnus Pedersen, Risskov

- Jeg kom hjem i går ved 4-tiden, og undrede mig først over, at dørene stod på klem i stueetagen. Det var mærkeligt, og så kunne jeg se, at også min og nabodøren var åbne. Inde i min lejlighed kunne jeg så se, dørkammen var smadret, fortæller Magnus Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fra lejligheden er nogle Kaj Bojesen-aber og et smykke væk. Og selvom der hverken blev stjålet dyre ting eller ting med stor affektionsværdi, så synes Magnus Pedersen stadig, at det er meget ubehageligt.

Læs også Overblik: Her har der været indbrud i Østjylland i julen

- Det er ikke så meget de skide aber, men det er lidt ulækkert, nogen har knaldet døren op og gået rundt i ens lejlighed, siger han.

Lampen var et arvestykke, og smykkerne var studentergaver og konfirmationsgaver, så det gjorde rigtig ondt.

Svend Dahl, Risskov

Nede i stuen har Svend Dahl også haft indbrud, men fra hans og kærestens lejlighed er slet intet stjålet. Men det er der en god grund til.

Lejligheden var nemlig i forvejen blevet tømt af indbrudstyve i slutningen af november.

- Dengang tog de flere værdigenstande, så der er ikke så meget tilbage. De tog en Ph-lampe fra min mormor og nogle af min kærestes smykker, siger Svend Dahl.

Læs også Færre får besøg af indbrudstyven i juledagene

Selvom forsikringen har dækket det, som tyven tog i november, så føler Svend Dahl og kæresten ikke, at deres ting kan erstattes så nemt.

- Lampen var et arvestykke, og smykkerne var studentergaver og konfirmationsgaver, så det gjorde rigtig ondt. Dem kan man ikke bare få igen fra forsikringen. Det, der har følelsesmæssig værdi, gør mest ondt, lyder det fra Svend Dahl.

Øverst på siden kan du se mere fra den uheldige opgang i Risskov. Herunder fortæller Lennart Rosenberg Glerup fra Østjyllands Politi, hvor mange indbrud der har været i politikredsen i år.

01:27 Luk video