Tyve går efter luksuscykler

Cykeltyvene vil ikke længere nøjes med en hr. og fru Danmark cykel, når de går på rov efter cykler.

I mange tilfælde foretrækker de dyre cykler til mange tusinde kroner. Det får flere forsikringsselskaber til at ændre praksis.

- Jeg stillede jo min cykel i midtbyen og da jeg kom tilbage tre timer efter var cyklen væk, siger Jens Hartvig Mogensen fra Århus.

Indtil for en uge siden var han den lykkelige ejer af en dyr cykel, det er han ikke længere.

Den stjålne cykel var en mountain-bike til 35.000 kroner.

Jens Hartvig Mogensen er ikke alene om at være udsat for tyveri, sådan går det for flere og flere, som har en dyr cykel.

- Vi mærker, at der bliver stjålet flere og flere dyre cykler, det sker i takt med at det er blevet mere almindeligt for vores kunder at have en dyr cykel, siger skadeschef i forsikringsselskabet Topdanmark, Susanne Møllegaard til P4 Østjylland.

Topdanmark er et af de forsikringsselskaber, som derfor har ændret forsikringsbetingelserne for de dyre cykler. Fremover dækker indboforsikringen kun cykler op til 21.000 kroner. Er cyklen dyrere skal der tegnes en tillægsforsikring, den dækker cykler op til 63.000 kroner.

- Vi forsøger at tilpasse vores produkt, så vi er bedre i stand til at hjælpe vores kunder, forklarer hun.

Det er ikke kun de private cykelejere, der får deres dyre cykler stjålet. Det går cykelforretningerne også.

Siden nytår har Østjyllands Politi haft 14 indbrud ved cykelhandlere.

- Så mange har vi aldrig haft før, siger politikommissær Aksel Mølsted, som er leder af straffelovssektionen ved Østjyllands Politi.

Han mener, der er afsætning på de dyre cykler i "Gul og gratis" og i "Den blå avis". Han opfordrer ejerne af de dyre cykler til at være omhyggelig med at notere stelnumrene.

- Det er det eneste middel til at finde cyklerne igen, siger han.