Tyv stjal fra fattig flygtninge-familie - sådan svarede Randers

Randers er ikke en by, der lader en familie i nød i stikken

Randrusianere var gavmilde, da lille flygtningefamilie fik stjålet deres barnevogn og deres 8 måneder gamle datters tøj. Foto: Ulrich Goerlich

Nyhederne er ofte fyldt med nedslående historier. Dette er ikke en sådan. I stedet er det en historie om, at mange mennesker gerne vil række hånden ud og hjælpe folk i nød.

Historien handler om en lille flygtningefamilie fra Eritrea og en masse varmhjertede borgere i Randers.

Hvis man går ind i en kælder og stjæler barnetøj, så har man godt en lav moral.

Ulrik Goerlich, administrator for Venligboerne i Randers

Flygtningefamilien består af et ungt par i 20'erne og deres 8 måneder gamle pige. Familien har meget få penge, og det var derfor en ulykkelig situation, da mor, far og baby for nylig fik stjålet store dele af deres ejendele fra et fælles tørrerum i den boligblok, hvor familien bor. 

Blandt de stjålne ting var deres barnevogn og næsten alt deres datters tøj. Faren i den lille familie har lige fået fast arbejde, men hans arbejdstøj blev også stjålet sammen med meget andet af moren og farens tøj.

Her kan man se en del af en liste over de ting, familien fik stjålet.

Situationen kom af omveje Ulrik Goerlich for øre. Han er administrator for Venligboerne i Randers. 

- Jeg blev vanvittig vred, da jeg fandt ud af, at de havde fået stjålet en barnevogn. Det kan man simpelthen ikke. Og hvis man går ind i en kælder og stjæler barnetøj, så har man godt en lav moral, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er så utrolig positivt at bo i en by, hvor man kan opleve sådan et sammenhold

Ulrik Goerlich, Randers

Ulrik Goerlich var ikke længe om at lave et opslag i Facebook-gruppen 'Facebook Randers'.

- Jeg slog det op i Facebook Randers, fordi der er 32.000 medlemmer og fordi jeg ved, at det ikke er særlig sjovt at mangle en barnevogn. Hvis man mangler en barnevogn, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvilken hudfarve man har, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Rigtig mange randrusianere ville gerne hjælpe flygtningefamilien.

Randrusianere i kø for at hjælpe

Opslaget blev slået op i Facebook Randers klokken 19 onsdag i sidste uge. Ulrick Goerlich havde ikke de store forventninger, men det er her, historien tager en hjertevarm drejning. Inden for få timer kunne Ulrik Goerlich nemlig lave følgende update:

'Kære venner I er FANTASTISKE! Vi har fået meget meget mere hjælp, end jeg havde forestillet mig. Vores familie er blevet dækket ind, så de ikke længere skal være nervøse! TAK RANDERS'.

Familien stod i en situation, hvor de ikke havde råd til at købe en brugt barnevogn, men det behøver det unge par ikke længere bekymre sig om.

- Man bliver rigtig glad, og man bliver stolt over opbakningen. Det viser, at Venligboerne og Randers gør noget rigtigt. Det er en overraskelse at så mange i Randers har hjulpet, men det er så utrolig positivt at bo i en by, hvor man kan opleve sådan et sammenhold, siger Ulrik Goerlich.

Rørt far gav stor krammer

Ulrik Goerlich besøgte i går, tirsdag, flygtningefamilien og overleverede de mange ting, der er blevet doneret fra borgerne i Randers. Den lille familie har fået erstattet alle de ting, den havde mistet.

En tydelig berørt far gav Ulrik et stort kram, da han afleverede tingene hos familien. Med hjælp fra en tolk kunne faren fortælle, at familien er meget ydmyg og utrolig taknemlig for den hjælp, de har fået.

Det er uvist, hvem der stjal barnevogn og tøj fra flygtningefamilien. Det er til gengæld et faktum, at rigtige mange randrusianere gerne ville hjælpe familien.  

Ulrich Goerlich kunne kort efter det oprindelige opslag skrive dette på Facebook.