- Twitter-forbud er lidt plat

Niklas Landin forstår ikke DBU's forbud

Målmanden Niklas Landin er glad for at kunne bruge sociale medier som Twitter og Facebook, også når han er samlet med håndboldlandsholdet.

Derfor forstår Bjerringbro-Silkeborg-spilleren ikke, at hans kolleger på fodboldlandsholdet har fået forbud mod at skrive på Twitter og Facebook, når de er samlet med landsholdet, for eksempel ved sommerens EM-slutrunde.

- Jeg synes, det er en lille smule plat, at fodboldforbundet skal bestemme så meget over fodboldspillerne om, hvad de må og ikke må, siger Niklas Landin.

- Jeg tror, at alle fodboldspillere på landsholdet er så professionelle, at det kan de sagtens styre, siger han.

Niklas Landin og andre af profilerne på det danske håndboldlandshold havde selv glæde af de sociale medier under den succesrige EM-slutrunde i Serbien i januar.

- Det er en meget let måde at kommunikere med fans og resten af verden, mens man sidder på et hotelværelse og kukkelurer lidt. Og så giver det nogle smil.

- Man kunne vise billeder, som den danske befolkning normalt ikke kunne se. Billeder fra vores hotelværelse, fra vores omklædningsrum eller arenaen, hvis man var ude og se en håndboldkamp. På den måde kunne man vise nogle sjove indslag, siger Niklas Landin.

EM-guldvinderen påpeger, at man ikke skal bruge de sociale medier til hvad som helst, og man skal heller ikke bruge uanede mængder tid på det.

- Man skal også huske på, hvad man er til. Man er til en slutrunde for at spille håndbold og vinde en guldmedalje, og så man skal ikke sidde og være på Twitter og Facebook dagen lang og have sit fokus der.

- Men jeg tror, at alle fodbold- og håndboldspillere og alle sportsfolk er så professionelle på det niveau, at det kan man godt styre.

- Man ved, hvornår ens besøgstid er på de sociale medier. Det er ikke små børn, der spiller på landsholdene, siger Niklas Landin.