Tvinger elever på ny skole

Elever på Frederiksbjerg skal gå i skole i Viby

Fremover vil skolelever på Frederiksbjerg være tvunget til at gå på Rosenvangskolen i Viby, når de skal starte i 7. klasse.

Ifølge en ny strukturanalyse vil en ny midtbyskole i Skt. Anna Gade nemlig kun få elever fra 0.-6. klasse. Det sker på trods af at byrådet tidligere har besluttet at opføre en ny såkaldt "fremtidens folkeskole" for 0.-9. klasse i Skt. Anna Gade, og forslaget om en ­0.-6. klasses skole er derfor lidt af en overraskelse:

-Dermed vil der ikke være udskolingselever tilbage i denne del af midtbyen. Og man vil sende masser af elever direkte i armene på privatskolerne, udtaler Niels Bo Nielsen fra Læssøes­gades Skole til DR Østjylland.

Ifølge strukturanalysen er N. J. Fjordsgade  fremover tænkt som en skole uden udskoling og dermed kun klasser fra 0. til 6. klasse.

N. J. Fjordsgades Skole er i dag en skole med 769 elever fordelt på tre spor og klasser fra 0. til 9. klasse. I strukturanalysen skal skolen samle alle elever fra 0. og 6. klasser både fra sit eget distrikt og fra Læssøesgade Skole, som foreslås lukket.

Ifølge beregninger vil den nye midtbyskole få 840 elever fordelt på fem spor i 2020/2021.