TV 2 l ØSTJYLLAND anklages af homo-organisationer

Et interview i Go' Aften Østjylland i begyndelsen af januar giver nu dønninger i flere landsdækkende medier

Studievært Søren Østergaard Jensen havde besøg i studiet af redaktøren for et århusiansk magasin for homoseksuelle.

Undervejs i interviewet drøftes en af bladets artikler om den transseksuelle Betina, der lever i et lesbisk forhold med børn.

I denne del af interviewet bruger studieværten nogle ord, der er faldet flere for brystet.

Foreningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT Danmark har fremsendt en officiel klage over indslaget.

De er blandt andet utilfredse med at studieværten udtrykker usikkerhed om den transseksuelle er 'han' eller 'hun'. Samt brugen af ord som freakshow og pervers i forbindelse med seksuelle minoriteter.

- TV 2 som medie kommer til at fremstå som eksponent for en marginalisering, en unuanceret fremstilling af køn og en værdisætning eller prioritering, hvor transkønnede sættes nederst i et hierarki. LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - finder dette yderst beklageligt. Det er foreningens opfattelse, at nyhedsudsendelsens omtale at transkønnede ikke var fair og redelig, udtaler Sebastian Svegaard, der er transpolitisk talsperson for LGBT Danmark

Men TV 2 l ØSTJYLLAND mener ikke, der er noget at undskylde.

- TV 2 l ØSTJYLLAND har ingen fordomme mod hverken homoseksuelle, transseksuelle eller andre seksuelle minoriteter. Tværtimod. Vi inviterer dem gerne indenfor og det var det, der skete i programmet Go' Aften Østjylland, hvor studievært Søren Ø. Jensen interviewede redaktøren af et nyt homo-magasin. Et oplysende program, hvor alle seere bliver klogere på livet som homoseksuel og transseksuel. I forlængelse af udsendelsen er både studieværten og jeg blevet tillagt adskillige motiver og jeg er - baseret på et citat, der var revet ud af en sammenhæng - blandet andet kaldt en fordomsfuld TV2-chef. Lad mig understrege, at jeg og Go' Aften Østjylland er det stik modsatte. Vi interesserer os levende for alle afskygninger af livet og har stor respekt for de udfordringer et liv som transseksuel eller homoseksuel byder på, siger redaktionschef Eva Kvist.

TV2 l ØSTJYLLAND planlægger flere udsendelser om relaterede emner i tiden fremover og glæder os til at bevise dette på skærmen. Til glæde for vores seere.

Se interviewet her