Tusindvis af bamser kastet af sted under basketkamp

Både bamser og penge kommer børn i Aarhus til glæde

Mere end 1.000 bamser fløj mandag aften gennem luften og ned på banen, da basketholdet Bakken Bears mødte Svendborg Rabbits i Aarhus.

Eventen kaldes 'Teddy Toss' og er efterhånden blevet en årlig tilbagevendende begivenhed.

For nogen var det et endnu mere fantastisk syn end for andre. På sidelinjen kunne foreningen Børnenes Kontor Aarhus nemlig glæde sig over, at hvert et lille tøjdyr kommer til at glæde et barn i julen.

Foreningen arbejder for at hjælpe udsatte familier og børn og netop bamserne skal indgå som en del af en julepakke, som i alt 359 familier modtager i år.

Udover bamserne, som tilskuerne havde medbragt hjemmefra, kunne man også donere penge i sparebøsser. Det blev til knap 10.000 kroner, fortæller Jørgen Brixen fra Børnenes Kontor Aarhus:

- Det er rigtig godt. Faktisk er det helt fantastisk i vores målestok, siger han til tv2oj.dk.

Mange gaver i vente

Den 21. december bliver bamserne uddelt sammen med madvarer for omkring 1.000 kroner til hver af familierne.

Der er alt, hvad julehjertet kan begære - og mere til:

- Vi opfordrer folk til at tage nogle solide bæreposer eller tasker med. Der er, hvad man som familie skal bruge i hele julen. Også, hvis man får besøg, siger Jørgen Brixen.

Maden har Børnenes Kontor Aarhus modtaget fra Fødevarebanken og købt via grossister til en god pris. Derudover får hvert barn mellem tre og fem gaver, som dels er bamserne fra basketkampen og donationer.

Til uddelingen af julepakkerne er der først-til-mølle om at vælge julegaver, så der er tradition for, at familierne møder tidligt op:

- Jeg møder op klokken seks den morgen og gør klar, og så kommer de ellers og står i kø, siger Jørgen Brixen.