Tusinder vil hjælpe Sølund

Håndsrækning til truet musikfestival

02:02

1 af 2

Sympati- og støtteerklæringerne strømmer ind til Sølund Musik Festival, efter at den østjyske festival er kommet i store vanskeligheder på grund af ny lovgivning.

De nye regler betyder, at mange udviklingshæmmede ikke længere kan få deres handicaphjælpere med til den store musikfest.

Efter at de ændrede regler er blevet kendt, ønsker tusindvis at hjælpe festivalen med frivilligt arbejde og økonomisk støtte. Facebook-grupper kæmper aktivt for at redde festivalen, ligesom der er sat gang i en sms-indsamling, hvor man kan støtte med 100 kr.

Derudover svømmer Sølund Musik Festivals indbakke nærmest over med mails med sympati-tilkendegivelser.

Se: Sådan hjælper du Sølund

- Jeg tror næsten ikke, at netværket hernede kan holde til det. Tirsdag lå der 654 mails, i går 250 mails og her til morgen 182 mails, siger festivalens formand, Lasse Mortensen, lørdag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sølund Musik Festivals krise skyldes, at Kommunernes Landsforening for nylig meddelte, at det ikke længere er tilladt for de handicappede selv at betale for at få en ledsager med på festival.

Da kommunerne ikke har råd til at betale ledsagernes løn, kan de handicappede ikke længere nyde tre dag i Skanderborg med musik og fest.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.