Tusinder til demonstration i Århus

Flere tusinde offentlige ansatte kæmpede for mere i løn under stor velfærdsdemonstration i Århus.

Bevæbnet med skilte og bannere bevægede flere tusinde offentlige ansatte sig sent tirsdag eftermiddag mod Rådhuspladsen i Århus.

Formålet med protesterne var at gøre politikerne opmærksomme på, at arbejdsbyrden er for stor, mens størrelsen på deres lønningsposer efter deres eget udsagn er alt for lille.

- Vi kan ikke løbe hurtigere, end vi gør. Og vi går hjem udbrændte hver dag. Derfor er det vigtigt at støtte op om demonstrationen, sagde en af de fremmødte, social- og sundhedshjælperen Lea Larsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Demonstrationen var arrangeret af flere fagforbund, bl.a. FOA, LO og Danmarks Lærerforening, og her var man fuldt ud tilfreds med fremmødet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er svært at gætte på, præcis hvor mange, der er, men jeg skyder på mellem 10 og 15.000, siger Kirsten Normann Andersen, der er afdelingsformand i FOA i Århus.

Vagthavende ved Østjyllands Politi i Århus er lidt mere forsigtig i sit gæt. Herfra lyder det, at der var mellem 5 og 10.000 demonstranter på gaden.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30 og 22.20.