Turister strømmer til Aarhus: Det bliver et stort år

- Jeg har været i København, og jeg kan faktisk bedre lide Aarhus

02:12

Der er travlt hos rejseselskabet Nordic Tours i Aarhus.

Sidste år omsatte Nordic Tours for over 150 millioner kroner. Den omsætning forventer de vil stige i år.

- Foreløbig er antallet af de grupper, vi har booket ind for 2017 nærmest tidoblet i forhold til de seneste par år, siger Hanne Mikkelsen, direktør, Nordic Tours.

Firmaets 35 medarbejdere arrangerer ture fra europæiske lande som England, Tyskland og Frankrig til lande i hele Norden. Aarhus er blevet en af de helt store attraktioner.

Læs også Turismen i Aarhus stiger: Hoteller må ansætte nye folk

- Der er sket så utrolig meget i Aarhus de seneste 10-20 år, så Aarhus begynder for alvor at komme på landkortet, siger Hanne Mikkelsen.

Tre veninder - en fra Belgien og to fra Italien - er nogle af dem, der har valgt at udforske Aarhus. Deres rejse begyndte i København.

- Jeg har været i København, og jeg kan faktisk bedre lide Aarhus, siger Flaminia Carolini, turist, Italien.

Under opholdet i Aarhus har pigerne blandt andet været i Botanisk Have, Den Gamle By, Dyrehaven og Marselisborg Slot.

Læs også Ræs i Skanderborg: DM i fjernstyrede biler

- Dyreparken kunne jeg virkelig godt lide. Jeg kan godt lide byen, og nu skal vi på Kunstmuseum, siger Flaminia Carolini.

Aros, Moesgaard Museum og Michelin-restauranter som Frederikshøj bliver ofte nævnt i internationale medier, hvor Aarhus hyldes som en af verdens med seværdige byer.

Mange tilskriver det at Aarhus er Kulturhovedstad den store interesse fra udlandet. Men den grund er ikke nok, mener Hanne Mikkelsen.

- Jeg tror, at det bliver et stort år for Aarhus. Men det er ikke kun, fordi Aarhus er europæisk Kulturhovedstad. Det er også, fordi Aarhus har fået rigtig meget at byde på, siger Hanne Mikkelsen.

Øverst kan du se hele indslaget om, hvordan det går med turismen i Aarhus. Blandt andet kan du høre tre veninders vurdering af byen.