Turistchef på Samsø: Der er ikke en ledig seng på hele øen

Turisterne strømmer til Samsø i september på grund af lave færgepriser

På Samsø kan man her i september stadig mærke en positiv effekt af, at færgepriserne har taget et gevaldigt dyk i sensommeren. Prisen for eksempelvis en overfart med bil er mere end halveret. 

I august i år stod turisterne i kø, efter priserne på overfarten faldt den 16. august. Enkelte færgeafgange fra Hou mod Sælvig var udsolgt. Og tendensen fortsætter, selvom vi er på vej ind i efteråret. 

I september har der nemlig været mange flere folk på øen, end der plejer at være på den tid af året.

- Weekenderne har jo altid været store i september. Men ikke så store som nu. Det er i dag ikke til at drive en seng op, fortæller Mette Løkke, der er turistchef i Samsø Kommune, til tv2oj.dk.

Millioner fra Christianborg 
I juni vedtog Folketinget enstemmigt at skænke 55 millioner kroner om året til at sænke færgepriserne til øerne. Pengene er øremærket til ”skuldersæsonen”. Med andre ord skulle pengene gå til at tiltrække turister forår og efterår.

Læs også Ny lov sikrer billigere færgebilletter

 På Samsø har man valgt at dele pengene ud på alle tre forbindelser til øen, så det både er billigt at komme fra Jylland og Sjælland som turist. Og dette bærer nu frugt.

- Vi har mange midtuge-gæster, og det er usædvanligt. Der er mange, der tager en lille forlænget weekend, og der er flere grupper, der finder på, at de gerne vil noget herovre, siger Mette Løkke.

Færgepriserne stiger igen 15. november og vinteren over. Den 16. marts bliver priserne atter sat ned.

02:13

Der er stor glæde hos de lokale beboere på Samsø. Billigere færgebilletter fra Hou har ført til, at langt flere turister besøger øen. Se mere i dette tidligere indslag.

Luk video