Tunø vælger Aarhus

Tunboerne vil høre under Aarhus Kommune

82 procent af tunboerne vil ikke længere høre til Odder Kommune. Dansk Folkeparti vil lade øboerne bestemme selv, så de eventuelt kan blive en del af Aarhus Kommune. Det skriver mja.dk

Formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Hans Kristian Skibby (DF), vil anbefale indenrigsminister Bertel Haarder at give Tunøs borgere tilladelse til at lade øen skifte kommune fra Odder Kommune til Aarhus Kommune. Hvis altså øens omkring 120 beboere ønsker det:

- Jeg har i marts måned rettet henvendelse til indenrigsministeren, omkring de dårlige vilkår som Odder Kommune vil give øens beboere, når det gælder sygeplejerske og beredskab. En sag hvor Odder Kommune har valgt pr. 1. maj at fyre øens sygeplejerske og dermed lade de 120 beboere tilbage uden læge eller sygeplejerske fast på øen, siger Hans Kristian Skibby.

Ifølge Ekstra Bladet ønsker mindst 82% af øens borgere at skifte kommune i protest over de markant forringede vilkår med hensyn til sygeplejerske:

- Jeg vil have ministeren til at beskrive vilkårene for et kommuneskifte, og samtidigt finde ud af om ministeren vil se positivt på borgernes ønske om et kommuneskifte og sikre en lokal folkeafstemning på Tunø, siger Skibby.