Tunesere skal blive bag tremmer

De to terrormistænkte tunesere fra Århus fik onsdag forlænget deres tilbageholdelse ved retten i København.

To tunesere på henholdsvis 36 og 25 år skal forblive fængslet de næste fire uger. Det besluttede en dommer ved retten i København onsdag eftermiddag.

Den 12. februar i år anholdt Politiets Efterretningstjeneste de to tunesere i lejligheder i det vestlige Århus. Ifølge PET planlagde de sammen med en tredje mand at myrde Jyllandspostens Muhammedtegner Kurt Westergaard. PET valgte at benytte sig af en såkaldt administrativ udvisning af tuneserne, og siden da har de været tilbageholdt.
Den tredje mand, en dansk statsborger af marokkansk afstamning, blev løsladt umiddelbart efter anholdelsen. Han er dog stadig sigtet i sagen.

I sidste uge efterkom Procesbevillingsnævnet et ønske fra de to mænds advokater, om at fængslingen kan prøves ved Højesteret. Hvornår det sker, er endnu ikke fastlagt.

Advokaterne har ligeledes indbragt sagen for flygtningemyndighederne. Det sker efter, at to terrormistænkte irakere er blevet løsladt i en lignende sag. Her afgjorde Flygtningenævnet, at de to mistænkte skal have tålt ophold i Danmark, fordi nævnet vurderer, at de ikke er i sikkerhed i deres hjemland. Dermed kan de to irakere bevæge sig frit rundt, så længe de melder sig en gang om ugen i Sandholmlejren.