Tulle får nyt hjem

Kattegatcentret indvier nyt sæl-anlæg

01:59

1 af 2

Siden slutningen af april måned har Kattegatcentrets tre sæler - Liv, Felix og Tulle - opholdt sig i to midlertidige bassiner i Kattegatcentret. I dag stod det nye anlæg endelig klar.

- Vi har glædet os meget til at indvie det nye anlæg, som vi har arbejdet hårdt på at få klar, siger Karsten Bjerrum Nielsen, afdelingsleder for udstilling og formidling i Kattegatcentret.

Kattegatcentret har været nødsaget til at bygge et nyt sælanlæg, da stormen Bodil lagde vejen forbi Kattegatcentret i december 2013. Det voldsomme højvande og meget store bølger beskadigede de broer, der blandt andet afskærmede sælerne fra Kattegat.

- Vi har siden stormen arbejdet på højtryk med at bygge et nyt sælanlæg. Der skulle søges penge, laves nye plantegninger og midlertidige bassiner til sælerne skulle stå klar, før de store gravemaskiner kunne gå i gang. Under den omfattende renovering er der blandt andet flyttet 1500 ton sten og udgravet 800 m3 sand, men nu er vi endelig i mål, og vi er meget tilfredse med resultatet, siger Karsten Bjerrum Nielsen.

Se hvordan de tre sæler - Liv, Felix og Tulle - tog i mod det nye anlæg i indslaget øverst.