Træd hårdere på speederen: Her må du snart køre 100 frem for 90

Vejdirektoratet opgraderer flere motortrafikveje, så det bliver muligt at sætte hastighedsgrænsen op til 100 km/t - blandt andet syd for Randers

I flere byer drømmer man om at sætte hastigheden ned, men der er også nogle steder, hvor man i stedet går den modsatte vej.

Vejdirektoratet er i øjeblikket i gang med at forbedre forholdene på motortrafikveje rundt om i landet, fordi hastigheden her skal sættes op fra de normale 90 kilometer i timen til 100.

En af de strækninger er rute 16 mellem Sdr. Borup og Assentoft lige syd for Randers. Her går Vejdirektoratet i april i gang med at arbejde på at gøre vejen klar til de ekstra 10 km/t.

Det er mellem Sdr. Borup og Assentoft, at hastigheden bliver skruet op.  Foto: Google Maps

Opgraderingen indebærer blandt andet nye hastighedstavler og også midterautoværn, som kan virke som en stødpude, hvis der sker uheld. Derudover skal rabatten også forstærkes. 

Det samme har man også fået lavet på Djursland mellem Balle og Løgten samt Balle og Uggelbølle, hvor hastigheden også er sat op.

Flere strækninger i Danmark

- Netop disse motortrafikveje er udvalgt, fordi de med en mindre justering bliver egnet til kørsel med højere hastighed. Vi gør det nemmere at komme frem til glæde for både den enkelte bilist og dermed samfundet som helhed,  siger Neal McMullan, der er projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse. 

Vejdirektoratet forventer, at bilisterne kan få lov til at køre 100 kilometer i timen mellem Sdr. Borup og Assentoft efter sommerferien. 

Læs også Godt nyt for pendlerne

Indtil da vil man til tider blive mødt af gulklædte arbejdere på strækningen, som er i gang med de indledende øvelser:

- Arbejdet ventes ikke at få store konsekvenser for trafikken på strækningerne. Dog kan der komme korte perioder med omkørsel, nedsat hastighed og smallere kørespor, lyder det fra Vejdirektoratet.

Det er i alt seks motortrafikvejs-strækninger i Danmark, hvor hastigheden sættes op. Udover de to på Djursland og syd for Randers, er det strækningerne Bredsten-Vandel, Næstved Nordlig Omfartsvej og Holbæl-Vig.