Trygge ved druktur

19-årig søn tager til Prag i vinterferien

02:36

1 af 2

Lige nu er Erik Haahr og Lone Kruse Rasmussens 19-årige søn på vej til den tjekkiske hovedstad for at drikke og hygge sig med sine to kammerater.

Turen er efterhånden blevet et fast ritual for flere østjyske unge. I år tilbringer omkring 2.000 unge fra Østjylland vinterferien i Prag.

Se: Østjysk politi tager til Prag

På trods af flere episoder sidste år med vold og ballade, er forældreparret fra Sabro trygge ved at sende deres søn, Thomas Haahr, til den tjekkiske hovedstad. Deres eneste frygt er, at han ender i slagsmål.

- Man kan da godt forvente, at de er noget støjende og larmende, når de fester, men ballade - det tror jeg ikke. De kan selvfølgelig blive rodet ind i et eller andet. Det er min største bekymring, siger Erik Haahr til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selvom balladen måske har afskrækket flere forældre fra at sende deres børn af sted, har Erik Haahr og Lone Kruse Rasmussen ikke overvejet at forbyde deres søn at rejse:

- Jeg vil hellere have den tillid til ham, at hvis han tager af sted, så må han tage af sted og opføre sig ordentligt, siger Erik Haahr.

Bajere, bytur og flere bajere

Forældrenes ældste søn og Thomas Haahrs storebror, Kristian Haahr, har også tidligere været på drukture til blandt andet Alanya og Magaluf. Han forstår godt, at lillebror nu vil udforske det tjekkiske natteliv:

- Det var sjovt og hyggeligt. Det er jo syv dage i træk fyldt med druk, og hvad der nu hører med til det. Det er noget, man skal prøve som ung, siger Kristian Haahr til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg tænker, de får en hyggelig tur. Ud og få en masse bajere, og de skal da også være lidt kulturelle.

Kristian Haahr har flere gange oplevet slagsmål og ballade på sine drukture. En enkelt gang fik han selv et par på hovedet.

Han forstår dog ikke, at politiet i Danmark i år har valgt at sende danske betjente med til Prag for at holde øje med de unge:

- Det er lidt overdrevet, at det er nødvendigt. De skulle gerne kunne klare sig selv. De har jo selv politi i Prag, så jeg forstår ikke, hvorfor der skal dansk politi med, siger Kristian Haahr.