Trump eller Hillary? Her kan du følge valget natten lang

I nat bliver det afgjort, om det bliver Hillary Clinton eller Donald Trump, der skal være USA’s præsident nummer 45

Foto: Rick Wilking / Reuters/Scanpix

Når du vågner onsdag morgen har USA måske fået sin 45. præsident.

Det bliver (efter al sandsynlighed) enten Donald Trump eller Hillary Clinton.

Selv om det er en begivenhed, der foregår på den anden side af Atlanten, er det noget, der samler mange mennesker også her i Østjylland. 

Læs også - Denne valgkamp ser ud til at være ude af kontrol

Således er der flere muligheder for at følge valget i mere eller mindre festligt lag. Biografen Øst for Paradis i Aarhus inviterer til Tarantino-film og mexicansk mad for 150 kroner fra klokken 21.00, hvorefter man vil følge valget til det er afgjort.

I Filmbyen i Aarhus har der været ekstremt stor efterspørgsel på et valgarrangement arrangeret af Jesper Krogh Kjeldsen fra Kaospilot Hive. 

Her kommer flere østjyske folketingsmedlemmer som Josephine Fock (Å) og Jens Joel (S) og andre politiske profiler og diskuterer det amerikanske valg, ligesom viceborgmester Anne Nygaard (RV) er med på en forbindelse direkte fra USA, hvor hun følger Hillary Clintons kampagne.

- Jeg tror, der kommer mellem 80 og 100, og rummet kan ikke tage flere på grund af brandmyndighederne. Alt foregår på engelsk i morgen, og jeg vil tro, at der kommer folk fra 10-12 forskellige nationer, siger Jesper Krogh Kjeldsen, som gerne ville have udvidet panelet med en enkelt mere.

Læs også Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

- Det har været en umulighed for mig at finde en Trump-supporter. Jeg har virkelig prøvet, siger han.

Arrangementet blev til, efter at en idé om at se valget med nogle venner udviklede sig.

- Jeg sad derhjemme søndag og tænkte, at det var dødsygt at se alene, og så har det ene taget det andet, og det er blevet et ret stort arrangement. Der kommer også en hot dog-stand, og det bliver ret gennemført, siger Jesper Krogh Kjeldsen. 

Læs også Mor og datter til USA for at føre Clinton til sejr

Også i Studenterhus Aarhus er der arrangement, hvor baren vil være åben hele natten, og du kan medbringe din sovepose, hvis du ønsker. Arrangementet er gratis, og der er både dansk- og engelsksproget tv kørende.

Både Aarhus Gymnasium og Silkeborg Gymnasium byder ligeledes på helnats-arrangementer, og på Randers Statsskole er omkring 300 elever engageret i workshops og arrangementer hele natten til ære for valget