Truer med automatvåben

Bande vil hævne skyderier

01:54

1 af 2

Bandestriden i det vestlige Aarhus spidser til. For første gang står en talsmand for bandemedlemmer nu frem.

Til TV 2 | ØSTJYLLAND siger talsmanden "MK" for en bevæbnet gruppe på op mod 50 personer, at gruppen vil hævne tirsdagens skudepisode med automatvåben. Mændene er angiveligt en del af den konflikt, der den seneste tid har opskræmt beboere i det vestlige Aarhus.

Tirsdag morgen blev der skudt ind i et værelse, hvor to børn lå og sov. Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger tog gerningsmændene fejl, og skød ind i den forkerte lejlighed. De fem skud var tilsyneladende tiltænkt en bandeleder i Gellerup.

- De skød med en 9 mm, og vi kommer til at svare igen med en AK. Der bliver svaret hårdt igen, det er ikke for sjov. Det er bare lidt internt. Nogle små problemer som vi nok skal løse, når vi har likvideret dem alle sammen. De bliver både skudt og sprunget i luften, siger "MK"

Skyderi: Det er uacceptabelt

"MK" hævder, at det ikke vil gentage sig, at der bliver skudt ind i forkerte lejligheder.

- Det er nogle små børn, der er blevet sendt over for at skyde. De store hajer gemmer sig, fordi de ikke tør komme selv. Vi gør det selv. Vi har forstand på våben.

I løbet af de seneste to uger har der været to skudepisoder i henholdsvis Bispehaven og Gellerupparken. Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs kilder kan det være AK81, der står bag episoderne som gengæld for en episode, hvor en dengang 29-årig mand med tilknytning til den rockerrelaterede gruppe AK81 blev knivoverfaldet i august sidste år.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.