Trøjborg død efter cykelløb

Horsens-borgmester blev kun 56 år

Formanden for Kommunernes Landsforening og borgmester i Horsens, socialdemokraten Jan Trøjborg, er pludselig død, 56 år gammel.

- Det er et helt meningsløst og ubærligt tab, at Jan Trøjborg er død, udtaler Peter Sørensen (S), som er 2. viceborgmester i Horsens Kommune.

- Vi har mistet en fantastisk dygtig og stærk borgmester, som elskede vores kommune, og som arbejdede utrolig hårdt for borgernes bedste, tilføjer han.

Fik et hjertetilfælde
Trøjborg fik søndag middag et hjertetilfælde på Bjerrevej i Juelsminde under et motionscykelløb, som blev arrangeret i anledning af Giro d'Italia-starten i Horsens mandag.

- Vi har haft et meget stort motionsløb i dag i forbindelse med girostart i morgen, og der cyklede Jan med sammen med borgmesterkolleger, siger kommunikationschef Lars Bjørn Petersen fra Horsens Kommune til Ritzau.

- Han vælter over i en grøft, og der bliver forsøgt genoplivning med det samme. Der var kompetente folk med. Der kom lægeambulance og helikopter, og han blev bragt til Skejby Sygehus, forklarer Lars Bjørn Petersen.

Nyheden om Jan Trøjborgs pludselige død sender chokbølger gennem det politiske landskab.

- Det er med dyb sorg, jeg har erfaret, at min nære ven og gode politiske kollega gennem tre årtier, Jan Trøjborg, er død, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Dybt berørt
Også finansminister Bjarne Corydon (S) er dybt berørt af sin partifælles død:

- Det er helt utrolig trist og et kæmpe tab, at han er væk. Jeg regnede Jan for en personlig ven, og jeg synes, han repræsenterede noget af det fineste ved vores parti og ved dansk politik, siger Bjarne Corydon og fortsætter:

- Alle os, der kendte ham, havde store forventninger til, hvad han kunne have udrettet i de kommende år.

Lige nu er kommunens folk på vej til krisemøde med Sydøstjyllands Politi og folk fra Giroen.

Jan Trøjborg, der også har haft flere ministerposter gennem årene, efterlader sig sin samlever Lone Blume og fire børn fra to ægteskaber.