Troels Lund overlever lussing

Trods tilbagegang sin valgkreds blev Venstres Troels Lund Poulsen genvalgt til Folketinget

Med en tilbagegang fra syv til fire mandater for Venstre i Østjyllands Storkreds måtte et par af partiets kandidater i det østjyske vente på fintællingen for at vide, om de var inde eller ude af Folketinget.

Lidt før klokken 20 fredag aften forelå fintællingsresultatet, og det viser blandt andet, at den tidligere minister Troels Lund Poulsen kun lige præcis klarede at blive genvalgt.

Med 5.031 personlige stemmer - halvdelen af, hvad han fik ved sidste valg - klarede han sig lige præcis videre på fjerde og sidste mandat.

De tre øvrige Venstre-mandater i Østjylland går til Michael Aastrup Jensen, Britt Bager og Jacob Ellemann-Jensen.

Se listen: De kom ind

Fatma Öktem manglede 304 stemmer for at overgå Troels Lund Poulsen. Ud ryger ligeledes Kim Andersen og Anne-Mette Winther Christiansen.

Medvirkende til Troels Lund Poulsens usikre position har først og fremmest været et skidt valg i hans opstillingskreds i Hedensted.

Her fik han sidste år 4.868 personlige stemmer, men i år blev det kun til 3.066.

- Det er en tilbagegang, der er markant. Jeg kan dog glæde mig over, at jeg stadigvæk trækker de fleste listestemmer i Hedensted, siger Troels Lund Poulsen til Horsens Folkeblad.

Se: De bider negle i Venstre

Det har været fire svære år for den tidligere minister, der var en af hovedpersonerne i den såkaldte skattesag, hvor oplysninger om en skatteafgørelse vedrørende statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blev lækket til pressen.

Troels Lund Poulsen tog orlov i nogle måneder undervejs i sagen. Den endte med, at undersøgelseskommissionen ikke fandt beviser for, at der var nogen i Skatteministeriet, der havde presset på for at tvinge en bestemt afgørelse igennem i sagen.