Trods klager: Patienter giver topkarakterer til behandling

En måling af patienttilfredsheden vækker undren i psykiatrien

02:01

Patienter og pårørende giver topkarakterer til behandlingen på deres lokale sygehus, viser en ny undersøgelse.

Og det er jo som sådan udmærket, men på Psykiatrisk Hospital i Risskov, der også er en del af undersøgelsen, kan de nærmest ikke begribe, at det er tilfældet.

- Det var ligegodt pokkers. Og det er direkte modstridende med det, vi har sagt over længere tid, siger fællestillidsmand for FOA i Region Midt Bent Lykke til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Undersøgelse efter overfald giver noget at arbejde med

På Psykiatrisk Hospital i Risskov har det ellers ikke skortet på sager, hvor patienter luftede deres utilfredshed.

- Når vi har set patienter kritisere forholdene, og vi har set foreninger og pårørende kritisere forholdene, kommer det en lille smule bag på mig, siger Bent Lykke.

Kaos inde i systemet

Ikke desto mindre viser undersøgelsen, at 92 procent af de indlagte patienter er tilfredse med behandlingen, mens de ambulante patienter er tilfredse i hele 98 procent af tilfældene. 

Læs også Tilsyn efter endnu et overfald: Bange for at gå på arbejde

Et overraskende stort tal, når man ser på antallet af henvendelser, der påstår det modsatte.

- Der er mange, der henvender sig, der er utilfredse med både behandling og pleje og kan se, at der er kaos inde i systemet, siger Anette Ulstrup, formand for Patientforeningen Danmark.

Tilbage står tillidsmanden med en stadig undren over resultatet.

- Vi kan da håbe på, at man har fået lavet nogle spørgsmål, der ikke er værdiladede eller positivt ladede. Man kan jo stille spørgsmål på mange måder, siger Bent Lykke. 

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen. 

02:16

VIDEO: Formanden for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), mener ikke, at pressen altid tegner et retvisende billede af patienternes situation. Se et interview med ham her.

Luk video