Trist SK Aarhus-træner: Noget af en mavepuster

Hovedaktionæren forlader SK Aarhus, og til sommer er det slut med håndbold på topplan i klubben

Foto: Ole Nielsen

- Det er super, super trist.

Sådan siger Jesper Holmris, der er cheftræner i SK Aarhus, til TV 2 | ØSTJYLLAND få timer efter, at det onsdag eftermiddag blev offentliggjort, at hovedaktionæren efter denne sæson trækker sig og at klubben dermed afvikler sine økonomiske forpligtigelser til sommer og afleverer sin liga-licens tilbage til Skovbakken, som ejer den.

Dermed er det til sommer slut med professionel håndbold i kvindernes bedste liga i Aarhus.

- Det er noget af en mavepuster, og det er så trist, som det kan være, siger Jesper Holmris.

Læs også Hovedaktionær trækker sig: SK Aarhus lukker ned

Han og resten af mandskabet fik beskeden onsdag eftermiddag.

- Stemningen var trykket. Det er hårdt, og man skal lige bruge lidt tid på at fordøje det. Det er ufatteligt, at der ikke skal være ligahåndbold i Aarhus i næste sæson, siger træneren.

SK Aarhus har onsdag meddelt, at hovedaktionæren Aktieselskabet CBH ved Claus Hommelhoff har besluttet at indstille den økonomiske opbakning til klubben.

Holdet spiller sæsonen færdig i Primo Tours Ligaen, men derefter er det slut.

Læs også Silkeborg-Voel henter profil hos østjyske rivaler

- Vi er alle enige om, at vi skal stå sammen og give den fuld gas resten af sæsonen, siger Jesper Holmris, der skal mødes med resten af holdet igen onsdag aften, hvor den står på træning.

Der vil ikke blive indgået nye spillerkontrakter for den kommende sæson, og andre lønnede medarbejdere vil blive opsagt frem mod sommeren.

Der er ikke tale om, at selskabet går konkurs, som håndboldligaen tidligere har været plaget af, men derimod om, at de økonomiske forpligtelser afvikles i det tempo, som det kan lade sig gøre, oplyser SK Aarhus.

Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff gik ind i klubben tilbage i 2011, hvor en konkurs truede klubben. Siden har de sportslige resultater ikke været som forventet, ligesom andre store sponsorater er udeblevet.

- Konklusionen er, at det i den nuværende situation og med den nuværende sponsoropbakning ikke økonomisk er realistisk at drive klubben videre med professionelle ligaspillere, oplyser klubben i en pressemeddelelse.