Trine blev Årets Boligsociale Ildsjæl

I et stærkt felt med syv ildsjæle fra Aarhus blev det Foto-Trine, der løb med titlen som Årets Boligsociale Ildsjæl

Foto: Gorm Olesen

Torsdag den 7. januar var en stor dag for Trine Niebuhr - også kendt som Foto-Trine. Hun fik overrakt prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl i Det Boligsociale Fællessekretariat, og hun blev hædret for sit store lokale engagement i Elstedhøj og Lystrup.

Jette Skive (DF) er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, og hun uddelte prisen. I talen lagde hun vægt på, at Trine Niebuhr er en foregangskvinde for andre beboere i Lystrup.

- Trine Niebuhr er indbegrebet af en god nabo, der altid har øje for andre. Om det er at hjælpe en lokal kræftsyg nabo, bakke op som frivillige eller når Trine altid stiller op for at fotografere til lokale arrangementer, lyder det i pressemeddelelsen fra Det Boligsociale Fællessekretariat.

Dommerkomiteen lagde blandt andet vægt på, hvor godt et eksempel Trine Niebuhr er for andre:

- Med valget af Trine Niebuhr som Årets Boligsociale Ildsjæl vil dommerkomiteen ikke kun hylde Trine, men alle frivillige i boligområderne, som tager det lange men mindre synlige træk for at gøre boligområderne mere attraktive. Der er ikke nogen plakater eller hjemmesider for deres arbejde, men de gør en kæmpe forskel lokalt og er uundværlige for deres nærområder, lyder det fra Dommerkomiteen.

Foto-Trine havde ikke forventet at tage titlen blandt så mange stærke ildsjæle.

- Jeg modtog en mail med nomineringen mellem jul og nytår, og det måtte jeg jo lige undersøge. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg har fået prisen, for jeg var oppe mod fantastiske mennesker, der har gjort et fantastisk stykke arbejde for deres boligområde. Jeg er meget overrasket, men glad for prisen, og jeg vil fortsætte, som jeg hele tiden har gjort. Jeg er heldigvis god til lidt af alt, så jeg kan hjælpe med mange ting som for eksempel computer, havearbejde og indkøb, fortæller Trine Niebuhr til tv2oj.dk.

Årets Østjyde: Nu vil jeg hjælpe de raske søskende

Det har dog ikke altid været en selvfølge for hende at være så udadvendt.

- Jeg har haft social fobi, og dengang kom jeg kun i Lystrup, men nu er jeg gået fra at være frivillig i Lystrup til frivillig i Aarhus som Foto-Trine. Det har givet mig styrke at være så åben omkring min psykiske lidelse, og det betyder blandt andet, at jeg er meget empatisk, forklarer Trine Niebuhr.

Det er ottende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl.