Tricktyve snød 74-årig

Bestjålet på Bilkas parkeringsplads

En 74-årig mand blev i går frastjålet flere tusind kroner af en tricktyv på parkeringspladsen ved Bilka i Tilst.

Manden havde handlet ind, og da han var i gang med at pakke sine bæreposer, henvender en mand af mellemøstlig udseende sig til ham og tilbyder sin hjælp.

Den 74-årige, gangbesværede mand takker ja, og får hjælp til at bære sine indkøb ud til sin bil. Her bliver han spurgt, om han kan veksle en tier til to femmere, hvilket han ikke kan.

Tømmer pung for penge

Mens han kigger i sin pung strækker gerningsmanden en blå klud frem, og den 74-årige ligger sin pung på sit lår. Samtidigt kommer en kvinde til stedet, og begynder at tale til den 74-årige.

- Under hele episoden er tonen venlig, god og imødekommende. Men efterfølgende må den 74-årige konstatere, at han mangler adskillige tusind kroner. Den blå klud bliver formentligt brugt til at dække over, at han tager penge fra pungen, og efterfølgende lægger pungen tilbage, siger politikommissær fra Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

De to tricktyve tager en indkøbsvogn og forsvinder fra stedet, inden den 74-årige når at ane uråd.

Et velkendt fænomen

Tricktyverier hvor gerningsmændene prøver at veksle penge er ikke et ukendt fænomen for politiet. Ifølge Mogens Brøndum er der hvert år adskillige anmeldelser om den slags episoder.

- Vi må endnu engang advare om det fænomen. Vi har flere gange haft trickvekslinger på parkeringsområder, hvor den forurettede har haft pungen fremme. Og netop ved Bilka er der jo ikke behov for penge til indkøbsvogne, siger Mogens Brøndum.

Gerningsmanden og -kvinden var begge af mellemøstlig udseende. Manden var 160-170 cm og begge var iklædt lyse bukser og hvide skjorter.