Tricktyve ringede først

Ældre kvinde narret til at lukke op for 'hjemmeplejen'

01:36

1 af 2

En 89-årig kvinde fra Byvangs Allé i Viby blev mandag middag udsat for at frækt tricktyveri af en type, politiet i Aarhus ikke har set før:

Tyvene ringede simpelthen i forvejen til kvinden og bildte hende ind, at der var sket en ændring i den hjælp, hun skulle modtage fra hjemmeplejen.

Personen i røret, som præsenterede sig som er person fra hjemmeplejen, forklarede, at de ville komme forbi senere på dagen, idet der var sket ændringer i vagtplanen.

Kort tid efter ringede det på hendes dør, og den 89-årige kvinde lukkede derefter en kvinde og en mand ind i den tro, at de var fra hjemmehjælpen som oplyst.

Stjal julepynten

Mens kvinden stod sammen med den 89-årige kvinde, og skrev i en bog bad manden om lov til at kigge sig omkring i lejligheden. Kort efter gik kvinden og manden igen. Da den 89-årige kvinde senere skulle i lokalcenteret opdagede hun at hendes pung var væk. Senere opdagede hun, at tyvene også var stukket af med tre forgyldte juleophæng af mærket Georg Jensen og tre sæt ørenringe.

- Kreativiten vil ingen ende tage, når det gælder tricktyverier mod vore ældre medborgere, siger politikommissær Mogens Brøndum.

- Det er i hvert fald nyt, at man ringer til folk og forbereder dem på, at man vil komme.

Gerningsmændene beskrives som:

A: Kvinde, ca. 25 år, ca. 160 cm høj, spinkel, udenlandsk udseende. Hun var iført en mørkeblå dynefrakke med pels.

B: Mand, ca. 40 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning.

Henvendelse med oplysninger til Østjyllands Politi på tlf. 114

Se mere i indslaget ovenfor.