Tricktyve på spil

Begik tre tricktyverier på under to timer

Ældre i Aarhus og resten af Østjylland er hårdt plaget af en tricktyv, der udgiver sig for at være blikkenslager, og som påstår, at den ældre skal have nyt badeværelse, det oplyser Østjyllands Politi.

En 79-årig kvinde boende i Ekkodalen i Aarhus var torsdag kl. 16.00 første offer. En mand ringede på kvindes dørtelefon og præsenterede sig som "Christian fra kommunen", hvorfor den 79-årige kvinde åbnede døren. Inde i lejligheden fortæller manden, at hun skal have renoveret sit netop ny renoverede badeværelse uden beregning. 

Den ældre kvinde fatter mistanke, og manden forlader lejligheden, han vender dog tilbage under samme påskud denne gang sammen med to kvinder, denne gang bliver han dog ikke lukket ind.

Kl. 17.30 er den samme mand formentlig på spil igen, denne gang forsøger han at komme ind i en lejlighed på Hjortensgade og udgiver sig igen for at være blikkenslager, denne gang bliver han dog fra start nægtet adgang til lejligheden af den ældre beboer. 

Allerede tyve minutter efter det andet mislykkede forsøg er han igen på spil, og denne gang har han mere held.

En 78-årig der bor på Niels Juels Gade, åbner døren for manden, der nærmest skubber den ind, igen bruger han samme undskyldning at badeværelset skal renoveres.

Den ældre mand gør opmærksom på at han ikke skal have renoveret sit badeværelse, og derefter forlader tricktyven lejligheden sammen med den 78-åriges mand tegnebog.

 Tricktyven beskrives til at være ca. mellem 40 og 50 år, ca. 190 cm høj, kraftig til fed af bygning og med kort sort hår. Manden var klædt i hvidt tøj og er udenlandsk og mørk i huden.

Eventuelle vidner kan kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114