Tricktyve på østjysk turné

Efterlyser mand og kvinde for tyverier

Sydøstjyllands Politi leder efter et par, som står bag flere tricktyverier i politikredsen.

Mindst fire gange i løbet af fredagen slog manden og kvinden til mod forretninger, hvor de stjal fra kassen.

- Det er et par, en engelsktalende mand og en kvinde, som henvender sig i forretninger. Modus er, at manden kommer ind og vil købe noget, eller har en masse forespørgsler, og han forvirrer ekspedienterne, mens kvinden sniger sig ind og stjæler fra kasseapparatet, forklarer vagtchef Bent Hedeager Nielsen.

Står bag mindst fire tricktyverier

Politiet kan ikke med sikkerhed sige, om parret står bag fire eller fem tricktyverier.

- Vi har haft fire, muligvis fem tilfælde. To i

Han oplyser, at der ikke umiddelbart er noget mønster i, hvilke butikker parret går efter, men at tyverierne blandt andet er gået ud over tøj- og skoforretninger, hvor kasseapparatet er blevet tømt.

- De har samlet stjålet for adskillige tusinde kroner. Det er 2500 kroner et sted og 3000 kroner et andet sted. Det er den størrelsesorden. Og vi vil gerne have stoppet deres turné rundt om i landet. Vi havde fire-fem sager her i kredsen i går, så derfor opfordrer vi andre til at kigge efter dem i andre dele af landet, siger Bent Hedeager Nielsen.

Har set en Volvo fra England

Manden beskrives som cirka 50-55 år gammel, omkring 180 centimeter høj og med gråsprængt hår. Han var fredag iført en blå skjorte, mellemblå cowboybukser og brune sko. Kvinden er der ikke noget signalement af.

I forbindelse med tricktyverierne er der set en engelsk indregistreret sølvfarvet Volvo stationcar med registreringsnummeret DE07ANV. Hvis man ser bilen, kan man henvende sig til politiet på telefonnummer 114.