Tricktyve har brugt samme metode i flere butikker

- Det er noget, vi skal kigge nærmere på, fordi det er den samme fremgangsmåde, siger Østjyllands Politi

Onsdag lidt før klokken 14.00 gik en mand ind i Konditorbageren på Langkærvej i Tilst. 

Her bad han om et smurt rundstykke og fem kartonner cigaretter. Han stod klar til at betale med sit kort og satte det i dankortterminalen.

Men da ekspedienten lagde cigaretterne på disken og vendte sig om for at smøre et rundstykke til ham, tog han kortet ud, greb cigaretterne og løb ud af butikken.

På vejen ud snuppede han også lige en pakke småkager.

Læs også Kvinde brændt ihjel foran nabo: Nu er brandårsagen fundet

Natten til onsdag blev to tankstationer i Aarhus udsat for nogenlunde samme metode. Men med lidt mindre held.

Her slap tricktyven hverken afsted med cigaretter eller småkager.

Først var det Cirkle K på Nordre Ringgade, der fik besøg af en mand, der igen ville købe fem kartonner cigaretter.

Han bad om at få cigaretterne i en plastikpose og bestilte samtidig to franske hotdogs.

Ekspedienten beholdt posen med cigaretter bag sig. Det fik gerningsmanden til at oplyse, at han lige skulle ud i bilen efter nogle flasker. Herefter kørte han væk i en sølvgrå BMW.

Kort efter var Cirkle K på Grenåvej udsat for det samme forsøg.

Her bad manden også om fem kartonner cigaretter og rundstykker. Ekspedienten oplyste, at de ikke havde rundstykker om natten.

Gerningsmanden bad om cigaretterne, hvilket han ikke fik. Han spurgte, om de tog flasker, hvilket ekspedienten bekræftede, og gerningsmanden forlod stedet. Gerningsmanden kørte fra stedet i en sølvgrå Skoda med norske nummerplader.

Læs også Kvinde brændt ihjel foran nabo: Nu er brandårsagen fundet

- Det er noget, vi skal kigge mærmere på, fordi det er den samme fremgangsmåde. Ud fra det beskrevne er det ikke entydigt, om der er tale om den samme mand. Men vi vurderer, at det sagtens kan være den samme gerningsmand, siger Marianne Morgen, pressekoordinator, Østjyllands Politi.

Og det på trods af, at vidnerne beskriver en bil som værende både en grå BMW og en Skoda. 

- Det kan være svært at se i skyndingen. Men det kan heller ikke udelukkes, at der er tale om flere. Men derudover er det utrolig svært at vurdere, når man står i situationen, siger Marianne Morgen.

Signalementer fra de tre tricktyverier

Konditorbageren, Tilst 
Mand på 25-30 år. Ikke etnisk dansker, brun i huden med sort hår. Han var iført en sort jakke/trøje og sorte joggingbukser. Manden talte dansk.

Cirkle K, Nordre Ringgade
Mand på 40-50 år, 165-170 cm. Han havde sort, kort hår og et lille overskæg. Han var iført en grønlig halvlang vinterjakke.

Cirkle K, Grenåvej
Man på cirka 40-50 år, mellemøstlig af udseende. Han var 170-180 cm og kraftig af bygning. Manden havde kort hår og var iført stor sort dynejakke og marineblå Adidas-joggingbukser med striber langs siden.