Tricktyv bag tremmer: Forsøgte at snyde sig til cigaretter

Østjyllands Politi har fængslet en 41-årig for forsøg på tricktyveri fra en butik - hans medgerningsmænd er fortsat på fri fod

Foto: Google Maps

Man hører jævnligt historier om tricktyve der på mest kreative vis forsøger at narre folk for at få penge eller andre værdier. Det er bare ikke altid, det lykkes for politiet at fange dem.

Nogle gange gør det det dog. I dag kunne Østjyllands Politi fremstille en 41-årig mand fra Brabrand ved Aarhus i grundlovsforhør sigtet for netop forsøg på tricktyveri og almindelig butikstyveri.

Manden er mistænkt for sammen med flere medsammensvorne at have forsøgt at stjæle varer fra en butik i Malling og en kiosk i Beder syd for Aarhus. Begge episoder fandt sted tirsdag aften.

Det var blandt andet cigaretter, som tricktyvene gik efter.  Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Den første episode var i Malling, hvor tre mænd omkring halv otte om aftenen nøje havde planlagt et tyveri. To af mændene kom ifølge Østjyllands Politi ind i butikken og forsøgte at aflede en medarbejder ved at spørge efter vin. 

Fængsel i fire uger

Kort efter kom den tredje mand vandrende ind, mens han talte i mobiltelefon. Medarbejderen, som var ledt hen med snak, opdagede hurtigt, at den telefonerende mand skyndte sig hen bag kassen for at tage flere kartoner cigaretter ned i en papkasse. 

Medarbejderen var ligeså hurtig og fik gjort mændene så forvirrede, at de til sidst stak af fra butikken.

Læs også Pas på: Velklædt tricktyv på spil på østjyske motorveje

Tre kvarter senere blev Østjyllands Politi kontaktet af en kiosk i Beder, som havde oplevet noget lignende det samme som i Malling. Her var det to mænd der var involveret. På akkurat samme vis forsøgte den ene mand at aflede en medarbejders opmærksomhed, mens den anden skyndte sig om bag kassen for at stjælealkohol. 

I dette tilfælde lykkedes det mændene at slippe af sted med det.

Efterfølgende kom politiet til området og ledte med både betjente og hunde, men uden spor efter mændene.

Men til sidst lykkedes det altså Østjyllands Politi at finde frem til, hvem de tror, er den ene af tyvene. Den 41-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger efter dagens grundlovsforhør, som foregik for lukkede døre. Det er ofte anvendt procedure, når medgerningsmænd er på fri fod.