Tredje dømt for bombetrussel

Tre unge stod i dag for Landsretten

Tre unge stod onsdag for Venstre Landsret i Aarhus. De to af dem - en 24-årig mand og en 23-årig kvinde, er dømt for at stå bag den bombetrussel, der den 17. december 2012 betød, at Handelshøjskolen på Fuglsangs Allé blev evakueret. Den tredje blev frifundet af Retten i Aarhus i 2013.

Landsretten valgte onsdag at stadfæste dommen mod de to unge, der allerede er dømt. Derudover valgte Landsretten at dømme den tredje part - en 24-årig mand, som oprindelig blev frifundet af Retten i Aarhus. Han straffes nu med fik 20 dage betinget fængsel.

De to øvrige har fået henholdsvis 20 dages betinget fængsel samt 30 timers samfundstjeneste og 30 dages betinget samt 40 timers samfundstjeneste.

LÆS OGSÅ: Dømt for bombetrussel

- Dommen er helt i overensstemmelse med den retspraksis der ligger for denne type sigtelse, siger forsvarsadvokat Henrik Garlik til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det var den 17. december 2012, at Handelshøjskolen på Fuglsang Allé i Aarhus blev evakueret. Det skete, efter at en mand havde ringet ind og fortalt, at der ville blive sprængt en bombe på stedet.

Det fik politiet til at rykke ud til skolen, men ordensmagten kunne efter at have gennemsøgt stedet konstatere, at der var tale om tomme trusler.