Tre personer varetægtsfængslet efter overfald

Retten i Aarhus har varetægtsfængslet de tre mænd, der er sigtet for grov vold mod 19-årig, oplyser Østjyllands Politi

OPDATERING: Retten i Aarhus har varetægtsfængslet de tre mænd, der er sigtet for grov vold mod 19-årig, oplyser Østjyllands Politi.​

En person blev natten til søndag overfaldet ved Bispehaven i det vestlige Aarhus. Politiet anholdte efterfølgende tre personer, som menes at stå bag overfaldet.

- Der er vidner, der ser overfaldet og ringer til alarmcentralen klokken 21.38. Vi er massivt til stede derude i øjeblikket og får dem anholdt på noget nær fersk gerning, fortalte Per Bennekov, vagtchef hos Østjyllands Politi, natten til søndag. 

Læs også Tre LTF-medlemmer overfalder bandefælle i Aarhus

Østjyllands Politi oplyser søndag formiddag, at de tre personer bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 12.00.

Søndag formiddag ønsker politiet ikke at bidrage med yderligere oplysninger om overfaldet.

Begrundelsen er, at anklagemyndigheden har besluttet, at man vil begære dørlukning i forbindelse med grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

En weekend med mange anholdelser

Gerningsmændene er henholdsvis 20, 25 og 26 år gamle. De kommer alle sammen fra Aarhus-området og menes at have forbindelse til banden Loyal to Familia, der for nylig har slået sig ned i byen.

De tre personer overfaldt en 19-årig mand, som også menes at have forbindelse til samme bande. 

Læs også Slæbt ud af bilen og bortført: To personer fremstilles i grundlovsforhør

De tre anholdte er blot få af mange anholdte i det vestlige Aarhus de seneste dage. Natten til lørdag måtte politiet anholde hele 25 personer, da der først blev tre personer anholdt, efter de forsøgte at bortføre en mand ved at trække ham ud af sin bil ved Herningvej. To af de tre anholdte blev lørdag idømt varetægtsfængsling.

Senere samme nat måtte politiet anholde yderligere 22 personer, da der opstod uroligheder ved Langkærvej. Alle 22 personer blev løsladt af politiet uden sigtelser lørdag morgen.

Radikale Venstre foreslår, blandt andet at østjyske betjente skal undtages fra grænseovervågning, så de kan fokusere på indsatsen mod banderne i Aarhus. Se mere herunder: 

01:35 Luk video