Tre lejere nægter at flytte

Boligforening lægger sag an for at undgå forsinkelse

02:04

1 af 2

Om bare tre måneder skal Brabrand Boligforening i gang med at rive en af boligblokkene i Gellerupparken ned.

Det sker som en del af helhedsplanen i området, som skal forvandle det socialt belastede område til en attraktiv bydel.

Lige nu er der kommet grus i maskineriet, hvad angår boligforeningens planer. Tre lejere i en boligblok på Bentesvej, som skal rives ned, nægter frivilligt at flytte fra deres lejlighed.

En af dem er Khalil Hammad. Han har boet 13 år i sin lejlighed i Gellerupparken og er ikke tilfreds med, at han nu bliver tvunget til at flytte:

- Jeg er meget ked af, at jeg skal flytte her herfra. Jeg er glad og tilfreds med at bo her. Hvorfor skal jeg flytte nu? Det forstår jeg ikke, siger Khalil Hammad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Indtil videre er 200 beboere frivilligt fraflyttet deres lejlighed.

Retssag kan forsinke projekt

Brabrand Boligforening har nu lagt sag an mod de tre lejere for at få dem ud af lejlighederne. Sagen bliver afgjort ved Retten i Aarhus den 12. maj.

- Det er det drastiske skridt, vi er nødt til at tage for at få de sidste beboere ud. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke har nået en fælles forståelse for det, siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis boligforeningen vinder sagen, har lejerne mulighed for at anke den til landsretten, og det betyder ifølge LLO i Aarhus, at der kan gå op mod et år, inden der falder en afgørelse.

Det kan i givet fald betyde, at flere projekter i forbindelse med helhedsplanen bliver forsinket, fordi boligblokken ikke kan rives ned, før der falder en afgørelse.

- Umiddelbart skyder det, at tre beboere ikke vil flytte, vores tidsplan, men det behøver ikke få alvorlige konsekvenser for helhedsplanens gennemførelse, siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Khalil Hamad og de to andre lejere venter nu i spænding på byrettens afgørelse. De ved endnu ikke, om de vil anke dommen, hvis boligforeningen får medhold.