Tre personer fængslet for drab ved Randers Regnskov

Udleveret fra Tyskland i går. Nu er de varetægtsfængslet for fire uger

Foto: Randers Regnskov

To mænd og en kvinde blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet for fire uger, sigtet for i forening at stå bag drabet på en 30-årig mand fra Randers. Det oplyser Østjyllands Politi.

En af de sigtede, en 19-årig mand, kærede varetægtsfængslingen til Landsretten, mens de to andre, en 38-årig kvinde og en 36-årig mand accepterede kendelsen. Alle tre sigtede bor i Aalborg.

Offeret blev den 22. december 2017 sent om aftenen fundet død foran Randers Regnskov.  Han var dræbt af et skudsår fra en ni-millimeter kugle i højre øje.

Læs også 30-årig mand dræbt af skud foran Randers Regnskov

Fortsat meget efterfoskning forude

Politiinspektør René Raffo udtrykker i en pressemeddelelse glæde over, at de tre sigtede nu er i Østjyllands Politis varetægt:

- Vi har selvfølgelig fortsat vores efterforskning af drabet, mens vi ventede på udleveringen, og tysk politi har også været en god hjælp i forhold til at sikre spor og beviser på personerne og i bilen, de kørte i. Vi har stadig en masse efterforskning og afhøringer, vi skal have foretaget, siger René Raffo.

- Det er fortsat vores formodning, at drabet er relateret til et internt opgør i det kriminelle miljø, men derudover holder vi stadig kortene lidt tæt til kroppen, da vi ikke vil spænde ben for den omfattende efterforskning, vi fortsat er i gang med, siger René Raffo. Derfor har anklagemyndigheden anmodet om lukkede døre ved grundlovsforhøret og politiet har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

Læs også Tre personer efterlyses for skuddrab ved Regnskoven

Kom til Danmark mandag

De tre drabssigtede blev i går, mandag, udleveret fra Tyskland, hvor de siden juleaftensdag har siddet tilbageholdt efter at tysk politi reagerede på en international efterlysning fra dansk politi og anholdt de tre i en bil tæt på den tyske by Neumünster.

Læs også Tre efterlyst for Randers-drab anholdt i Tyskland

Dommeren i grundlovsforhøret besluttede at lukke dørene før grundlovsforhøret gik i gang. Men forinden havde anklager Birgitte Ernst redegjort for sigtelsen mod de tre personer; En 19-årig mand, en 36-årig mand og en 38-årig kvinde, som alle bor i Aalborg.

De er sigtet for manddrab ved i forening og efter aftale at have skudt den 30-årige fra Randers. Desuden er de sigtet for at have en ni-millimeter skarpladt pistol.

Læs også Mistænkte for skuddrab kommer først til Danmark i januar

Alle tre nægter at have skudt randrusianeren. Den 36-årige mand erkendte dog i retten at have været i besiddelse af en ni-millimeter pistol. Resten af grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, hvorefter dommeren valgte at varetægtsfængsle de tre personer.