Tre efterlyst for Randers-drab anholdt i Tyskland

To mænd og en kvinde sættes i forbindelse med skuddrab foran Randers Regnskov

Den 30-årige mand blev sent fredag aften fundet død foran Randers Regnskov. Arkivfoto. Foto: Annelene Petersen - Ritzau Scanpix

Foto: Google Maps

1 af 2

Østjyllands Politi efterlyste juleaftensdag tre personer i forbindelse med skuddrabet ved Randers Regnskov fredag. 

De tre personer er nu anholdt i nærheden af Neumünster i Tyskland.

Læs også 30-årig mand dræbt af skud foran Randers Regnskov

De blev alle tre anholdt klokken 16.45 søndag, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at anholdelsen og efterforskningen er sket i tæt samarbejde med Særlig Efterforskning Vest samt tysk og hollandsk politi.

Alle tre vil blive begæret udleveret til Danmark. 

- Er kendt af politiet

De tre anholdte er alle kendt af politiet i forvejen. Politiet mener, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø. Man mener dog ikke, at drabet har sammenhæng med en bandekonflikt.

Den døde mand, der var fra Randers, blev fundet klokken 23.29 fredag på Tørvebryggen 1 foran Randers Regnskov af en forbipasserende. 

Læs også Tre personer efterlyses for skuddrab ved Regnskoven

Da politi og ambulance kort efter nåede frem, blev det konstateret, at manden var blevet dræbt.

Aktioner på fire adresser

Svært bevæbnede politifolk i kampuniformer gennemførte lørdag aktioner på fire adresser i Aalborg. Det skete i jagten på en eller flere personer, der var eftersøgt i forbindelse med et skuddrab i Randers.

Læs også 30-årig dræbt af skud - fire adresser ransaget

Vagtchefen fra Nordjyllands Politi fortæller, at én person blev anholdt oven på aktionerne. Vedkommende blev dog løsladt kort efter uden sigtelse.

Tidligere i dag, søndag, valgte politiet at efterlyse tre navngivne personer med billeder for drabet på den 30-årige mand i Randers.

- Det er højeste prioritet for os at få fat i de tre mistænkte, og vi efterlyser dem både bredt i Danmark og gennem Interpol, da vi ikke kan afvise, at de er søgt ud af landet. Jeg vil opfordre til, at man straks henvender sig til politiet, hvis man sidder inde med oplysninger, der kan lede os til de mistænkte, sagde politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi tidligere søndag eftermiddag til TV2 ØSTJYLLAND.

02:24

VIDEO: Politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi fortæller om skuddrabet. Interviewet er fra i går, lørdag.

Luk video

De tre personer, der blev efterlyst, er alle kendt af politiet i forvejen. Det er Østjyllands Politis vurdering, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø, men at det ikke har sammenhæng med en bandekonflikt. 

Østjyllands Politi vurderede, at de mistænkte kunne være bevæbnede og farlige.

- Jeg kan ikke oplyse, om det er en eller flere personer, vi leder efter. I den her slags sager holder vi jo af gode grunde kortene tæt til kroppen. Det er jo en alvorlig sag og ikke bare et spørgsmål om, at en borger har spillet lidt høj musik, sagde vagtchefen efterfølgende.

Stadig trygt at færdes i Randers

Østjyllands Politi har været ude at pointere, at drabet ikke er banderelateret, og at randrusianerne ikke bør frygte at færdes i området ved Randers Regnskov. 

Læs også Kom i Regnskoven for en tyver juleaftensdag

Regnskoven har da heller ikke været påvirket af skuddrabet. Søndag har der tradtionen tro juleaftensdag været åbent for gæster mellem kl. 10-15.

De pårørende til den dræbte er blevet underrettet.