Tre års fængsel for trafikdrab

Motorvejsulykke kostede 94-årig kvinde livet

En 39-årig mand fra Horsens skal tre år i fængsel for trafikdrab.

Det besluttede Retten i Kolding for kort tid siden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Dommen blev modtaget af Michael Bernhardt. Udover de tre års ubetinget fængsel, blev han endvidere frakendt retten til at køre bil i 10 år. En reststraf efter afsoning af en dom for dødsvold begået i 2006 på cirka tre års fængsel blev ikke udløst af retten.

Den 39-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 31. juli 2013, hvor han blev anholdt umiddelbart efter et færdselsuheld på Midtjyske Motorvej ved Brande.

Den pågældende dag var den 39-årige mand på vej hjem til Horsens fra Herning. Med i bilen var en 24-årig kammerat.

Slingrede med høj hastighed

Den 39-årige mand havde aftenen forinden været til fest og taget amfetamin, ligesom han kun havde sovet få timer. Flere vidner har under sagen forklaret, hvordan den dømte over en strækning på cirka 16 kilometer slingrede på vejen og kørte med høj hastighed.

Dette fik to af vidnerne til at ringe til politiet og anmelde den hasarderede kørsel af en mulig påvirket bilist.

En bil med en 66-årig kvindelig fører blev omkring kl. 17.30 påkørt bagfra. Med i bilen var også hendes 78-årige mand og hendes 94-årige mor, som begge blev alvorligt kvæstede i forbindelse med færdselsuheldet. Den 94-årige kvinde døde senere samme aften af sine kvæstelser.

Anklagerfuldmægtig Pernille Aabling Andersen er tilfreds med dommen.

- Dommen er udtryk for, at domstolene straffer hårdt mod de, der ikke kan finde ud af at tage deres ansvar som bilister seriøst. Uskyldige - det kunne være dig eller mig - bliver ofre, når man ikke lever op til sit ansvar, siger hun.