Tre år, før nødspor tages i brug

Der er lange udsigter til en udvidelse af E45

01:37

1 af 2

Der er lange udsigter til, at nødsporet på den østjyske motorvej bliver taget i brug som kørebane, så motorvejen bliver udvidet.

For snart to år siden foreslog borgmesteren i Horsens at bruge nødsporet på visse strækninger, og den daværende transportminister Henrik Dam Kristensen (S) lovede at undersøge muligheden.

I dag kan TV 2 | ØSTJYLLAND afsløre, at der kan gå flere år før de første østjyder kan køre i nødsporet.

Ifølge Vejdirektoratet kan det nuværende nødspor nemlig ikke bruges, fordi asfalten er for dårlig til at kunne håndtere så meget trafik:

Se også: - Giv os tre spor

- Der går i hvert fald to-tre år, før der er nogen, der vil kunne få glæde af at køre i nødsporet, siger Søren Andersen, der er områdechef i Vejdirektoratet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er politisk smøleri, mener borgmesteren i Horsens, der sammen med borgmesteren i Randers, Aarhus og Skanderborg længe har kæmpet for en udvidelse af E45 fra Randers i nord og til Hedensted i syd:

- Jeg vil mene, at hvis der er politisk vilje til det, så bør der inden for et år kunne komme de første bilister i nødsporet, siger Peter Sørensen, siger borgmester Peter Sørensen (S).

I vores nyhedsudsendelse klokken 19.30 svarer transportordfører Kim Christiansen (DF) på kritikken, som du kan høre mere om i videoen øverst på siden.