Tre aarhusianere taget for hundetyveri på Sjælland

Politiet var lørdag på jagt efter mænd, der truede på Kattegatfærge. Sagen endte med sigtelse for hundetyveri

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Politiet rykkede ud, da der lørdag eftermiddag kom en anmeldelse fra færgen mellem Aarhus og Sjællands Odde om tre unge mænd, der opførte sig truende på færgen.

Det lykkedes ikke betjentene at få fat i de tre mænd i første omgang. Men inden dagen var omme, var de anholdt og sigtet - ikke for ballade på færgen, men for tyveri af en hund til 7500 kroner på Sjælland.

Det oplyser vagtchef René Søe Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også Tre indbrud på samme vej i Odder

Anmeldelsen om de truende færgepassagerer indløb hos politiet klokken 14.21, og en politipatrulje blev sendt ud til færgehavnen.

- Men vi får udpeget en forkert bil, og derfor når vi ikke at få fat i dem, siger René Søe Pedersen.

Imidlertid får politiet ved 17.30-tiden en anmeldelse fra en mand i Vipperød ved Holbæk, der fortæller, at han er blevet bestjålet af to unge mennesker.

- To mænd ringede på og bad om vand og olie, fordi de havde problemer med deres bil. De roser også mandens hund, og han fortæller, at han avler hunde, og at den er 7500 kroner værd, siger René Søe Pedersen.

Manden går ind i huset for at hente vand og olie, og da han kommer ud igen, er mændene forsvundet og har taget hunden med.

Læs også Politiet håber på hjælp fra vidner i voldssag fra Silkeborg

Da de svarer til signalementet af mændene fra færgen tidligere på dagen, regner politiet med, at de måske vil tage færgen hjem senere på dagen.

Og ganske rigtigt: Senere på dagen dukker mændene op ved færgelejet, hvor de bliver anholdt med hunden i bilen.

- De er blevet sigtet for at have stjålet hunden og for overtrædelse af våbenloven, fordi der blev fundet et par knive i deres bil, siger vagtchefen.

Læs også 26-årig mand fængslet: Tog kvælertag på ekskæreste

Hunden er leveret tilbage til ejeren, og mændene, der er fra Aarhusområdet, er efter afhøring blevet løsladt søndag morgen.

- De fik besked på at tage hjem over Fyn, for de er ikke ønskede på færgen på grund af deres truende opførsel, siger han.

De tre mænd kan nu vente et retsligt efterspil.