Tre aarhusianere med i svensk Melodi Grand Prix ved et tilfælde

Sangskriverne Peter Bjørnskov, Lene Dissing og Morten Thorhauge skal være med i svensk Melodi Grand Prix 2018

Peter Bjørnskov deltager sammen med sangskriverne Lene Dissing og Morten Thorhauge i svensk Melodi Grand Prix næste år. Foto: Kristoffer Juel Poulsen - Scanpix

- Det var meget tilfældigt.

Sådan lyder det fra den aarhusianske sangskriver Peter Bjørnskov, når han skal forklare, hvordan han er havnet i svensk Melodi Grand Prix (Melodifestivalen, red.) til næste år.

Læs også Så er der dømt fest: Laredo holder Grand Prix-fanen højt

Sammen med Lene Dissing og trommeslager i det aarhusianske band Carpark North Morten Thorhauge har Peter Bjørnskov skrevet sangen ”Last Breath”.

I Melodifestivalen skal sangen synges af den 20-årige sanger og rapper Liamoo. Han vandt i 2016 finalen i Idol i Sverige.

Melodifestivalen størst i Europa

Inden for Eurovision Song Contest er Melodifestivalen den største nationale konkurrence i hele Europa. Modsat i Danmark foregår Melodifestivalen over seks uger.

Læs også Efter tre MGP-andenpladser: Nu vil Bjørnskov helt til tops

Finalen finder sted i Friends Arena i Stockholm. Her vil 27.000 tilskuere følge slagets gang, og næsten 4 millioner seere ser showet på tv.

Det er tydeligt, at Melodifestivalen er meget større og seriøs end dansk Melodi Grand Prix, og sangene har et liv efter showet. Det savner jeg, at de har herhjemme.

Peter Bjørnskov, sangskriver, Aarhus

Den svenske tv-station SVT modtog i alt 2771 sange til Melodifestivalen 2018, og blandt de 28 udvalgte bidrag er altså ”Last Breath”.

- Det er tydeligt, at Melodifestivalen er meget større og seriøs end dansk Melodi Grand Prix, og sangene har et liv efter showet. Det savner jeg, at de har herhjemme, fortæller Peter Bjørnskov.

Liamoo skal på scenen i delfinale 2, som foregår i Gøteborg d. 10. februar. Den unge sanger får derfor hjemmebanefordel, da han han er født og opvokset i Sveriges næststørste by. Hos Bettingfirmaet Unibet er han endda blandt favoritterne til at vinde Melodifestivalen 2018.

Peter Bjørnskov har skrevet ”Last Breath” sammen med blandt andre trommeslageren i det aarhusianske band Carpark North, Morten Thorhauge. Han ses bagerst i billedet. Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

- Ej er han det? Det vidste jeg ikke engang, lyder det overrasket fra Peter Bjørnskov, som fortsætter.

- Der er jo sindssygt mange sange med i det svenske Melodi Grand Prix, så mine forventninger er ret lave. Ikke fordi jeg synes, det er en dårlig sang, men fordi det er så stærkt et felt med flere tidligere Eurovision-vindere.

Bliver femte gang lykkens gang?

Peter Bjørnskov fortæller, at sangen ”Last Breath” blev skrevet for halvandet år siden, og at den slet ikke var tænkt til det svenske Melodi Grand Prix, men skulle have været Liamoos kommende single. Men pladeselskabet Universal syntes, den var så god, at de valgte at indsende sangen til Melodifestivalen.

”Last Breath” er en sang, som er en smule sørgelig med en kombination af rap og et sunget omkvæd. Der er lidt en bølge af sørgelige sange i øjeblikket, og jeg tror, det er derfor, den er blevet udvalgt, forklarer Peter Bjørnskov.

Læs også Aarhusianske Ida Una blev toer ved Melodi Grand Prix

Sammen med Lene Dissing er Peter Bjørnskov hele fire gange endt på andenpladsen i det danske Melodi Grand Prix. I 2010 med sangen ”Breathing”, der blev sunget af Bryan Rice, i 2011 med sangen ”Sleeeplees”, der blev sunget af Anna Noa, i 2013 med sangen ”Unbreakable”, der blev sunget af Mohamed Ali, og senest i år med sangen ”One” der blev sunget af Ida Una.

En sejr til Peter Bjørnskov og Liamoo i Melodifestivalen giver lige nu pengene 6,5 gange igen hos Unibet. Så måske bliver femte gang lykkens gang for den aarhusianske sangskriver.