Transportminister håber på flere penge til E45

Den planlagte udvidelse af motorvej E45 er klar i 2019, siger Ole Birk Olesen. Til den tid håber han, at der er afsat endnu flere penge til E45

01:44

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) kan ikke give et bud på, hvornår bilisterne slipper for at holde i kø på motorvej E45.

- Det kan jeg ikke sige. Vi får den første udvidelse færdig i 2019, og så har vi til den tid forhåbentlig fundet flere penge til at kunne udvide længere sydpå, siger Ole Birk Olesen til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Da den daværende Venstre-regering og de borgerlige partier i efteråret blev enige om finansloven for 2017, blev der afsat penge til at udvide E45 mellem Skanderborg og Aarhus. Det er den udvidelse, som ventes klar i 2019.

Læs også

Politikerne peger på EUs anlægsloft som årsag til, at der ikke kan bruges endnu flere penge på E45 og andre danske trafikprojekter.

Rasmus Prehn, Socialdemokraternes transportordfører, opfordrer Ole Birk Olesen til at tage fat i EU for at få lov til at omgå anlægsloftet.   

Til den opfordring svarer Ole Birk Olesen:

- Man kunne have et håb og ambition om, at EUs grænser kun gjaldt for almindeligt forbrug og ikke for sunde investeringer, der giver et afkast på længere sigt. Den ambition kunne man godt have, men det er ikke lykkedes for den danske regering at komme igennem med det i EU. Det er heller ikke lykkedes for Rasmus Prehns regering (Thorning-regeringen, der sad fra 2011 til 2015, red.).

Minister: S taler med to tunger

Ole Birk Olesen beskylder Socialdemokraterne for at tale med to tunger.

Læs også Nu bliver særtransporter forbudt i myldretiden

- Det er meget nemt for socialdemokrater at være i opposition. Når de er i opposition, kan de alt, men de gør det ikke, når de er i regering. I opposition vil socialdemokrater bruge penge på en tredje Limfjordsforbindelse, på udvidelse af E45, motorvejen henover Vestfyn og motorvej på Sydsjælland, siger transportministeren og uddyber: 

- Alle steder vil socialdemokrater bruge penge, men det er først, når de er i regering, at de viser, at de ikke har så mange penge – og de i stedet bruger pengene, de har, på jernbane og ikke på veje.

I videoen øverst i artiklen kan du se interviewet med transportminister Ole Birk Olesen.