Trak peberspray mod psykisk syg

Politiet i Århus anvendte peberspray mod psykisk syg mand, der truede med en kniv.

Et pust med en peberspray løste op for en ellers anspændt situation natten til onsdag.

En psykisk syg mand truede to betjente med en kniv. Hos Århus Politi er man ikke i tvivl om, at netop sådan en situation tidligere kunne være endt med, at betjentene havde trukket deres pistoler og måske også skudt.

- Men her endte det lykkeligt, siger vagthavende Peter Lauritsen.

Manden havde forinden ringet og sagt, at han sad og skar i sig selv. Men da betjentene kom frem til hans lejlighed i det nordlige Århus, kom han gående ud og hævede kniven truende mod politifolkene.

Pebersprayen fik ham til at vende om og løbe på badeværelset, hvor han barrikaderede sig. Men efter lidt tid fik politiet ham overtalt til at komme ud stille og roligt, og han blev frivilligt indlagt på psykiatrisk afdeling.

Tre østjyske politikredse har i nogle måneder haft pebersprayen på prøve. Efter flere skudepisoder med dødelig udgang har Rigspolitiet nu besluttet, at der skal skæres et halvt år af forsøgsperioden, så man allerede til januar kan afgøre, om alle landets betjente skal have det nye magtmiddel siddende i bæltet. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15898">Peberspray til alle betjente (6/11-06)</A></STRONG>