Trafiksyndere hænges ud

Skærm afslører bilister, der kører over for rødt lys

Alt for mange bilister kører over for rødt lys på de aarhusianske veje.

Det mener Aarhus Kommune, der arbejder på at tage et utraditionelt våben i brug for at få flere til at standse, når trafiksignalet viser gult eller rødt.

Kommunen vil udvikle en stor skærm, som kan placeres ved forskellige lysregulerede kryds. Hvis en bilist kører over for rødt, fortæller skærmen senere, at den pågældende bilist ikke har overholdt reglerne.

Se: Cyklist kvæstet i trafikkryds

- Skærmen placeres på en mobil trailer. På den måde kan den på skift placeres ved en række forskellige lyskryds i byen, siger vejchef ved Aarhus Kommune Michael Kirkfeldt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den nye skærm er i gang med at blive udviklet og er derfor endnu ikke klar til at indtage de aarhusianske veje.

Ifølge Michael Kirkfeldt er det nødvendigt at tage utraditionelle metoder i brug for at få bilisterne til at respektere de røde lys.

Se: Indrømmer rådden kørsel

- Det er et stort problem, og desværre er det stigende. Det er først og fremmest årsag til mange uheld. Derudover har vi ved mange lyskryds været nødt til at udvide ventetiden fra, at der bliver rødt fra den ene side, til der bliver grønt for de andre bilister. Dermed giver det også en masse forsinkelse i trafikken, siger Michael Kirkfeldt.

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi sætter i efteråret gang i en kampagne, der skal få færre til at køre over for rødt lys. Den kommende mobile skærm når dog ikke at blive klar inden da.