Trafikken øges på Mols-Linjen

Færgeselskabet vil købe en ekstra hurtigfærge efter vækst på ruterne mellem Østjylland og Sjælland.

Både personbiler og lastbiler triller i stigende antal ind på Mols-Liniens færger over Kattegat som udtryk for, at den økonomiske krise er ved at vende.

Og færgeselskabet tror nu så meget på stigende passagertal, at det ser sig om efter en ekstra hurtigfærge, som kan sættes ind i 2010. Det oplyser direktør Preben Wolff i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab.

- Vi tror på, at vi har bundet, og at der er en opadstigende trend for personbiltrafikken. Også transportørerne mener, at lastbiltrafikken er inde i en opadgående trend, men det går stadig meget langsomt, siger Preben Wolff.

Meldingen kommer, efter at regnskabet for årets første kvartal viste et fald i den samlede transport af køretøjer på 20 procent.

Samlet set er trafikken stadig faldet i det første halvår set i forhold til samme periode sidste år, ligsom den samlede omsætning for de seks måneder faldt fra 398,6 millioner kroner til 316,5 millioner kroner. Men i juli måned alene var nedgangen i trafikken af personbilder vendt til en fremgang på 15 procent, oplyser Preben Wolff.

I 2008 fik Mols-Linien et dundrende underskud på 56,7 millioner kroner efter skat. Selskabet har siden gennemført besparelser på omkring 100 millioner kroner blandt andet ved afskedigelser af 35 medarbejder.

Sammen med faldende oliepriser og stigende passagertal får det Mols-Linien til at operere med et overskud for hele 2009 på 30-50 millioner kroner.