Trafik-trylleri får forsikrings-pris

Børnehave belønnes for trafik-indsats

Den nyindrettede trafiklegeplads ved Børnehuset Giraffen i Glud var fyldt op af trafikkyndige børnehavebørn, som i deres lysende trafikveste skinnede om kap med solen, da GF Forsikrings nationale trafiksikkerhedspris tirsdag blev overrakt til to lokale trafikpædagogiske projekter.

Med hæderen fulgte 5000 kroner til det fortsatte trafikpædagogiske arbejde i børnehaven og 30.000 kroner til Horsens-tryllekunstneren Mikkel Gundersen, der var mødt op for at give smagsprøver på et kommende show, der gennem trylleri skal lære børn i Horsens og omegn om trafik på en sjov måde. 

De fremmødte fik hurtigt bevis for, at der allerede er opnået en vis trafik-ekspertise blandt de små brugere af trafik-legepladsen: Når bilerne sover, skal de vågne op, lød et af guldkornene. Man må heller ikke køre bil, mens man drikker rødvin, fortsatte en anden af Giraffens små trafikeksperter, inden lederen af Børnehuset, Anna Grethe Ulbæk Jepsen, takkede for prisen. 

- Det er vigtigt at børnene tidligt lærer at færdes i trafikken - både som fodgængere og på cykel. Vi går mange ture i børnehaven, hvor vi lærer børnene at færdes sikkert i flok. Vi har samtidig indrettet en trafiklegeplads med løbecykler, vejbaner og trafikskilte, så børnene kan gøre deres erfaringer i et trygt miljø siger hun. 

Dagens anden prismodtager, Mikkel Gundersen, gav børnene smagsprøver på sit nye trylleshow - trafiktrylleri - og løftede blandt andet sløret for showets magiske trylleord. Det var hverken "hokuspokus" eller "abrakadabra", men ret og slet: "Rød mand stå, grøn mand gå".

Mikkel Gundersen har længe ønsket at udvikle sit trafiktrylleshow, men det er ikke tidligere lykkedes ham at rejse pengene. Med støtten fra GF Sikkerhedspris kan han nu fortsætte udviklingen af det færdige trafiktrylleshow, som bliver tilbudt en række institutioner i lokalområdet til efteråret.